El Parlament mostra el seu rebuig a la detenció d’Assange

Tant Carles Puigdemont com Quim Torra han compartit el seu suport a través de les xarxes socials

Parlament de Catalunya
El Parlament ha mostrat el seu suport a Assange demanant la seva llibertat | Montserrat Fornells

Davant la detenció de Julian Assange, creador de WikiLeaks, a Londres un cop Equador li ha retirat l’asil polític a la seva ambaixada,  aquest dijous a la tarda, el ple del Parlament de Catalunya ha volgut mostrar tot el seu suport i la majoria dels diputats s’han posat dempeus, entre els quals hi havia els de la CUP, ERC, Comuns i JuntsxCat, mostrant uns cartells en què es podia llegir: «FreeAssange».

Cal destacar que el president Quim Torra també ha secundat aquesta protesta i s’ha aixecat juntament amb els altres diputats. Tanmateix, els del PP, PSC i Ciutadans s’han mantingut asseguts, mostrant així la seva negativa a secundar la petició de llibertat del fundador de WikiLeaks qui va mostrar el seu suport al referèndum de l’1-O a través de les xarxes socials i, a més a més, va criticar la repressió policial que es va viure.

Quim Torra i Carles Puigdemont, amb Assange

Per la seva banda, el president de la Generalitat Quim Torra ha compartit a través del seu compte oficial de Twitter un missatge de suport en anglès envers Assange, on demana la seva llibertat i li ha agraït el seu suport en el passat: «Solidaritat i suport per Julan Assange. El respecte a la llibertat, i especialment a la llibertat d’expressió, han de ser els pilars de la Unió Europea. I gràcies pel teu suport als catalans durant la tardor del 2017».

L’expresident Carles Puigdemont tampoc s’ha quedat enrere i també ha volgut expressar-se davant d’aquesta detenció, compartint unes paraules en anglès a través de les seves xarxes socials: «Estic profundament consternat davant la detenció de Julian Assange a Londres. Els drets humans, i en especial la llibertat d’expressió, estan sent atacats novament a Europa». En aquest sentit, ha mostrat el seu «afecte personal davant d’aquesta situació injusta» i ha demanat a la UE que protegeixi els drets fonamentals i empari les llibertats.


Comentaris

envia el comentari