torredembarra

El Parlament aprova per unanimitat les reclamacions del CAP de Torredembarra contra la precarietat del servei

El PSC ha elevat a la Comissió de Salut una moció aprovada pel plenari torrenc en bloc a finals del 2018

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat, aquest dijous 3 d'octubre,  una moció que recull les reclamacions dels professionals de l'àrea d'atenció primària de la Xarxa Santa Tecla —els CAP de Torredembarra, Vila-seca, Llevant, Vendrell, l'Arboç i Calafell—. Es tracta d'una moció amb origen al plenari torrenc un any enrere, i que ha arribat a la cambra a proposta del PSC.

Els treballadors reclamen un augment salarial i reforços de plantilla a través «d'un augment a la partida pressupostària de la Generalitat» per a l'any vinent. «La ràtio dels pacients per metge és molt alta, ja sumem deu anys de retallades i les vacances i baixes no estan cobertes», reclama la moció. Amb el suport explícit de la comissió, el requeriment puja ara sobre la taula del govern català,  qui haurà de fer efectiu el compromís en els comptes públics de l'any 2020.

La Comissió de Salut eleva a la taula del govern una moció amb origen a l'Ajuntament de Torredembarra

La moció aprovada per l'Ajuntament de Torredembarra, l'octubre del 2018, porta la signatura de set dels grups polítics amb representació municipal al darrer mandat —tots amb l'única excepció de la CUP—. Els edils del PSC Torredembarra Vale Pino i Angie Muñoz s'han desplaçat aquest matí al Parlament per donar suport a la moció, defensada a escala nacional pel seu partit.

La reivindicació salarial i laboral a l'atenció primària tarragonina  és històrica en l'àmbit de la salut pública del territori. El document preveia instar la Generalitat a assumir com a pròpies les reivindicacions locals, i només ara, amb l'aval de la comissió, aconsegueix arribar fins al final del camí polític que va iniciar al Saló de Plens torrenc fa tot just un any.