La Part Alta de Tarragona es quedarà sense oficina bancària el pròxim mes

Els veïns reclamen solucions i amenacen amb treure els comptes del banc que dona servei actualment i canviar-los al que es traslladi al nucli antic de la ciutat

La Part Alta de Tarragona es quedarà sense oficina bancària el pròxim 19 de desembre. Un caixer automàtic seguirà funcionant, però els veïns es quedaran sense atenció en persona. És per això que des de l'Associació de Veïns del nucli antic i la plataforma Farts de Soroll reclamen solucions «immediates». «Aquí hi ha molta gent gran que necessita parlar amb els treballadors de l'oficina perquè no saben com funcionen els caixers automàtics», deia Antonio Núñez, veí del barri. El col·lectiu afectat ja ha començat a recollir signatures i, a més, amenaça amb «treure els comptes del banc que marxarà i traslladar-les al que vingui a donar servei». 

El  tancament d'oficines bancàries i la substitució d'aquestes per caixers automàtics d'última generació és una  política que estan seguint molts bancs darrerament. Suposa un estalvi de personal i una adaptació dels usuaris a les noves tecnologies, perquè obliga a fer ús de les aplicacions mòbil de cada entitat. Pels veïns de la Part Alta, però, això suposa un problema. «Som 3.900 veïns i molts són gent gran que no saben utilitzar ni el mòbil ni els caixers automàtics», apuntava el president de l'Associació de Veïns del barri, Manel Rovira. 

L'oficina bancària tancarà el pròxim 19 de desembre

Els veïns s'han manifestat perquè l'oficina bancària de La Caixa, l'única que queda a la Part Alta, tancarà el pròxim 19 de desembre. Si bé és cert que el caixer automàtic seguirà funcionant —tot i que encara no se sap on—, els usuaris denuncien que «necessitem atenció cara a cara, parlar amb els treballadors»

Segons han informat des de l'Associació de Veïns de la Part Alta i Farts de Soroll,  l'Ajuntament de Tarragona ja estaria treballant perquè el caixer automàtic tingui cabuda en algun espai. «Ens han dit que podria anar a l'Antic Ajuntament —actual oficina de Turisme—, però no tenim res clar», deien els veïns. Per altra banda, també han mantingut contacte amb el director de la sucursal de La Caixa, qui  «ens va dir que no ens preocupéssim, que l'atenció seria personalitzada, però no el creiem»

Recollida de signatures i trasllat de comptes a una altra entitat

Els veïns de la Part Alta amenacen amb  traslladar els seus comptes bancaris a una altra entitat que no sigui La Caixa si, finalment, aquesta marxa. A més, ja han començat a recollir signatures per reclamar solucions. «Tenim entre 300 i 400 signatures, però en necessitem més», deia Manel Rovira. Els formularis s'han repartit pels comerços del barri perquè la gent doni suport a la iniciativa. 

En aquest sentit, Antonio Núñez apuntava que «els comerciants que necessiten canvi a primera hora del matí es veuran molt afectats per aquest tancament». De fet, alguns comerciants també es plantegen deixar de treballar amb La Caixa si aquesta marxa del barri. L'oficina bancària més propera a la Part Alta es troba, a hores d'ara, a la cantonada de la baixada Misericòrdia amb la Rambla Vella. I la més propera de La Caixa, a la Rambla Nova.