Èxit de participació de la Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona que enguany ha rebut 241 obres, 188 més que en l'anterior edició celebrada l'any 2019. Segons ha explicat l'ens provincial en un comunicat, aquest increment és conseqüència de la reformulació que s'ha fet dels premis per tal d’impulsar-los i adaptar-los a les tendències creatives actuals.
El jurat de la Biennal es va reunir el passat 16 de juliol per escollir les obres que s’exposaran a la mostra sobre el certamen que es podrà veure a partir de la tardor al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). Després de l'estiu, durant el mes de setembre, el tribunal tornarà a reunir-se i decidirà els guanyadors d’aquesta edició.
De les 241 obres que han presentat enguany, 42 són d’autors de la demarcació de Tarragona, 107 d’artistes procedents d’altres indrets de Catalunya i la resta de diverses zones de la resta de l’Estat.
Un certamen que va néixer fa 77 anys
La Biennal d'Art de la Diputació de Tarragona va néixer fa 77 anys amb l'objectiu de potenciar la creativitat, atraure el talent i consolidar el Museu d'Art Modern com a motor i aparador de noves tendències artístiques. Ara, el certamen és referència a la demarcació de Tarragona i arreu del país i de la resta de l’Estat.
Enguany, la convocatòria ha introduït diversos canvis. Un dels principals és la fusió dels dos premis que s’atorgaven fins ara —el Tapiró de pintura i el Julio Antonio d’escultura— en un de sol. En aquest sentit, s’han admès obres de qualsevol estil dins del concepte de les arts visuals, independentment de la seva disciplina i sense la necessitat d’atendre a cap classificació prèvia.
L’objectiu d'aquests canvis és afavorir l’interès i la complicitat dels autors i autores i respondre a un canvi de paradigma observat en els darrers anys. Una altra novetat és la concessió de dos accèssits de 3.000 euros cadascun i la dotació de 600 euros per a les deu obres seleccionades per formar part de l’exposició sobre la Biennal.