Els participants de la Copa Nadal demanen la llibertat dels «presos polítics»

Un grup va voler donar el seu recolzament als polítics independentistes que estan empresonats

Imatge de la 109 Copa Nadal.
Imatge de la 109 Copa Nadal | EFE

Aquest passat dimarts, 25 de desembre, es va celebrar l’edició 109 de la Copa Nadal que cada any es porta a terme al Port de Barcelona i on enguany, han participat un total de 430 nedadors. Amb una temperatura que acompanyava, 16 graus aproximadament, alguns assistents a aquesta copa nadalenca van aprofitar per demanar la «llibertat dels presos polítics». 

De nou, es va tornar a barrejar la política amb l’esport, per tal de lluitar per la llibertat dels polítics presos. Per aquesta raó, un grup de nedadors va aprofitar aquesta tradicional carrera al Port de Barcelona per reclamar la llibertat dels presos catalans que encara es troben a la presó per haver participat en la consulta que es va portar a terme el passat 1 d’octubre i la posterior declaració d’independència.

Aquest grup va aprofitar aquesta tradicional festivitat per desplegar la paraula ‘llibertat’, amb unes grans lletres de color groc, tant a la sortida de la cursa com a sobre de l’aigua del Port de Barcelona.

Imatge de la 109 Copa Nadal.
Imatge de la 109 Copa Nadal. | EFE

 

Guillem Pujol i Laura Rodríguez, els guanyadors

Aquest any els guanyadors de la Copa Nadal han estat el nadador del CN Mataró Guillem Pujol i la nadadora del CN Barcelona, Laura Rodríguez. Per cinquè any consecutiu, Guillem Pujol ha tornat a guanyar aquesta prova que es porta a terme al Port de Barcelona que organitza el CN Barcelona. Aquesta fita que ha aconseguit Guillem Pujol li ha servit per igualar el rècord de victòries consecutives que havia aconseguit fins avui dia David Royo, guanyador de la carrera entre els anys 1995 i 1999.

Cal destacar que Guillem Pujol, guanyador d’enguany, va fer els 200 metres de la prova en un temps de 2 minuts 11 segons , aconseguint d’aquesta forma més de deu segons d’avantatge al segon classificat, el nadador Oriol Moreno que forma part del CN Barcelona i que va marcar un temps de 2 minuts i 27 segons.

D’altra banda, la carrera femenina va ser realment igualada i es va decidir tan sols per una dècima de segon. Laura Rodríguez va aconseguir superar a la guanyadora de les dues últimes edicions, Judith Navarro del CN Mataró en un final d’infart. El podi de la categoria femenina absoluta el va completar Laia Martí del CE Mediterrani amb un temps de 3 minuts.


Comentaris

envia el comentari