El PP parla de «presos polítics» en un document enviat al Senat

L'inesperat error ha tingut un gran ressò a les xarxes, on molts usuaris han contestat amb humor i ironies

Tal com es pot llegir al document, el PP ha qualificat els presos de «presos polítics»
Tal com es pot llegir al document, el PP ha qualificat els presos de «presos polítics» | Twitter (@paujdemi)

El procés independentista català ens ha deixat, més enllà dels durs enfrontaments entre les diferents formacions polítiques, tot un seguit de termes i expressions, que han quedat impregnades a l'imaginari de gran part de la societat catalana. Estar a favor o en contra de l'actual full de ruta del president Quim Torra no implica el desconeixement de termes com « Govern a exili» o «presos polítics», si bé és cert que els detractors del procés sempre han intentat no emprar-los. 

Ara bé, casualitats de la vida o no, una de les formacions polítiques més crítiques amb l'independentisme català, el Partit Popular (PP), ha tingut una greu relliscada al Senat espanyol, en un document presentat de cara a una futura moció. En concret, tal com es pot llegir a la primera pàgina del document, els populars han qualificat els líders independentistes empresonats de «presos polítics», en lloc de «polítics presos», com és habitual en la terminologia unionista.

El curiós error ha estat observat per Pau de Miguel, politòleg i assessor de la formació valenciana Compromís a la cambra alta espanyola, qui no ha dubtat a compartir-ho a la xarxa. Cal dir que la moció el que pretenia era atacar novament el president espanyol Pedro Sánchez, davant la possibilitat de concedir l'indult als empresonats, si finalment són condemnats. 

Gran ressò a la xarxa

Tot i que probablement es tracta d'un lapsus que la persona que va redactar el document va tenir en el seu moment, l'error ha tingut un gran ressò a les carxes, on molt usuaris han 'aplaudit' la formació, o han contestat amb ironies. 

Casado torna a demanar el 155 i parla d'il·legalitzar partits independentistes

El que no es pot afirmar és que el PP hagi canviat la seva retòrica vers l'independentisme. De fet el seu secretari general, Pablo Casado, ha tornat a proposar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, i fins i tot ha reiterat la seva voluntat d'aplicar la llei de partits, per il·legalitzar les formacions independentistes. «Ja es donen les condicions per aplicar la llei de partits. La llei diu que si alguna formació política incentiva, justifica o no condemna la violència pot ser il·legalitzada», ha insistit Casado. 

Pablo Casado, durant el congrés del Partit Popular
Pablo Casado, durant el congrés del Partit Popular | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari