Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Grup de persones en una terrassa a Palamós (24/05/2020).

Pas endavant a Barcelona per reobrir bars i restaurants a les nits: «Almenys fins les 22.30h»

Ho ha defensat el tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle

El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha defensat aquest dissabte que la restauració pugui començar a obrir a les tardes i als vespres. «Estem en un punt en què ens podem plantejar que l'obertura de tarda i primera hora del vespre es pugui plantejar», ha dit en una entrevista a RAC1. Batlle creu que cal anar «cap a normalitzar» els horaris de la restauració i ha apuntat que es podria fixar un horari d'obertura fins a dos quarts d'onze o les onze de la nit. El tinent d'alcaldia ha remarcat que les restriccions actuals estan causant un «perjudici econòmic» en un sector «bàsic» per a la ciutat.

Pel que fa al toc de queda, el tinent d'alcaldia ha remarcat que el comportament de la ciutadania ha estat «exemplar» de manera general, i que «una penalització excessiva no és acceptable» i cal tractar als ciutadans «com a majors d'edat». «Un dia o un altre s'haurà d'acabar, veurem amb quines condicions i amb quin calendari», ha afegit, «ens ha de preocupar a tots que la tornada a la normalitat no comporti un perjudici des del punt de vista de l'emergència sanitària».

Sant Jordi va anar «molt bé» i es valorarà per altres anys el tancament del passeig de Gràcia

Batlle ha celebrat que a partir de dilluns s'aixequi el confinament comarcal i hi hagi lliure circulació de tot Catalunya. L'Ajuntament ja havia reclamat que el confinament fos almenys metropolità, per la densitat de població de la capital catalana. El regidor també ha celebrat aquest dissabte el «comportament de la ciutadania» durant la Diada de Sant Jordi als carrers de Barcelona, que es va desenvolupar amb «absoluta normalitat, amb ambient de molta festa i molta alegria».

«Tot va anar molt bé», ha dit en l'entrevista, «no va passar res que no poguéssim esperar que passaria». Batlle ha valorat que haver tallat al trànsit el Passeig de Gràcia «afavoria que la gent pogués veure els llibres i a la vegada hi hagués una situació de no congestió». Per això, ha obert la porta a repetir-ho altres anys, en coordinació amb llibreters i floristes: «És una experiència que caldrà aprofundir». Batlle també destacat el Sant Jordi «descentralitzat» que es va viure «als centres històrics dels barris», que «també es van omplir». «Crec que també és un factor que s'ha de posar en valor», ha assegurat.

El tinent d'alcaldia de Seguretat ha admès que era «impossible» mantenir les distàncies dins de les zones perimetrades, però ha remarcat que eren «espais oberts» i que «tothom anava amb la mascareta».