Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cartell a una paret assenyalant l'entrada de la ITV

Passa la ITV sense problema gràcies a aquest botó del cotxe: el truc poca gent coneix

Si actives aquest botó, passaràs amb èxit la ITV

Molts conductors estan més que temorosos quan s'acosta l'hora de superar la tan temuda Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). I és que cal posar el cotxe a punt perquè passi amb èxit totes les proves que se li requereixin, si bé n'hi ha alguna que és francament difícil de superar.

Però, que no s'estengui el pànic entre els conductors del nostre país. El cas és que els donarem la millor solució. Encara que la prova d'emissions pugui ser un gran maldecap per aconseguir el certificat en regla, et presentem un truc infal·lible.

Per a alegria de molts, hi ha un botó secret que pot fer que passis la prova sense més problemes dels previstos al principi, una solució oculta que s'executa activant els botons que arrenquen els sistemes consumidors d'electricitat al cotxe. Així s'aconsegueix que l'exigència a l'alternador es traspassi el propulsor.

Estigues familiaritzat amb el botó del cotxe que et farà passar la ITV sense problemes

Això farà que la centraleta de gestió del motor injecti més combustible per aconseguir més potència si és possible. I és que el règim de gir es manté estable en aquest cas. Així, doncs, la combustió serà més rica i els gasos emesos molt més nets i podràs passar aquesta prova tan complicada.

Persona comprovant els elements del capó del cotxe
Atent a aquest truc perquè t'anirà bé per passar la ITV | Getty Images

I és que l'ús d'aquest botó secret que fins ara no coneixies pot ser el punt d'inflexió per superar la sempre difícil ITV. Bé és cert que en aquest procés desaprofitarem una mica de combustible, però quan es tanca una porta, se n'obre una altra, com diu el refrany.

Això sí, hem d'avisar-te que aquest truc que t'ensenyem a l'article d'avui només ha de ser utilitzat en última instància. Has de ser conscient que cal emplear-lo amb certa responsabilitat. El cas és que podria tenir implicacions en el consum de combustible i fins i tot l'eficiència del vehicle.

Hi ha altres maneres de passar la ITV sense gaires complicacions

Tot i saber que aquest botó secret és una bona opció per passar la ITV, hi ha altres maneres de passar la prova. I és que per aconseguir que el nostre cotxe compleixi els estàndards exigits per la Inspecció Tècnica de Vehicles, ens hem de fixar en més opcions.

Un adhesiu groc de la ITV al vidre d'un vehicle
La ITV és un tràmit pesat per a milions de conductors | AECA-ITV

La nostra primera recomanació és aconseguir un manteniment eficaç perquè el motor funcioni bé i fer que minimitzi les emissions contaminants. A més, sempre es recomana que el combustible a utilitzar al vehicle sigui d'una qualitat notable.

Queda fora de tot dubte que no cal fer servir additius que siguin negatius per a la composició dels gasos que s'emeten. Alhora, és clau fer revisions del sistema d'escapament i dels filtres del vehicle.

En qualsevol cas, consenteix el teu cotxe abans de passar la ITV

El cas és que gràcies a aquests trucs, com al botó secret, estaràs més a prop de superar aquesta prova que tanta por fa als conductors. Sobre el manteniment que citàvem, és clau seguir els consells del fabricant sobre cada quant de temps cal mantenir-lo i revisar-lo.

Un taller on es realitza la ITV ple de cotxes
La ITV és una inspeccio obligatòria | Jefatura de Tráfico

En aquestes revisions cal verificar i reemplaçar els filtres d'aire, combustible i oli. Recorda que un filtre d'aire a substituir pot dificultar en gran manera l'entrada d'aire net al motor. Així, això pot afectar de manera notable la combustió i podria augmentar les emissions.

En resum, cuida el teu cotxe i amoixa'l abans de passar la ITV. Això sí, sempre tindràs aquell botó secret que et farà molt més fàcil passar aquesta prova tan complicada, de vegades.