URGENT

🚨 Espanya no aixeca el cap: més de 36.000 nous contagis i 591 defuncions

La pastisseria catalana Sant Croi guanya el premi estatal al millor croissant

L'obrador artesanal barceloní dirigit per Albert Roca s'ha imposat a 70 establiments de tot l'estat

Imatge d'alguns dels croissant de la pastisseria Sant Croi
Imatge d'alguns dels croissants de la pastisseria Sant Croi | Cedida

La pastisseria Sant Croi dirigida per Albert Roca ha guanyat el premi a millor croissant artesà de mantega d’Espanya. L’obrador barceloní s’ha imposat a 70 establiments de tot l’Estat que han participat en aquest concurs que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Un jurat de 8 membres ha decidit nomenar, aquest dimarts 9 d’octubre, com a guanyador el pastisser barceloní de l'onzena edició d’aquest certamen. Així es converteix en la primera pastisseria que ha obtingut per segon cop aquest guardó que dona al primer classificat un premi 1.000 euros, ja que van ser proclamats amb la distinció de fer el millor croissant espanyol l’any 2009.  

Un premi a una pastisseria amb més de 30 anys d'història

Albert Roca va fundar el seu establiment l’any 1987 sota el nom de Badia Roca. Des de llavors, presumeix de ser el propietari d’un obrador familiar que aposta per elaborar les seves creacions de manera 100% artesanal, amb ingredients de màxima qualitat i sense cap classe d’additius ni conservant en els seus dos locals del carrer Bassegoda 56 i Pàdua 91.

 

 El pastisser barceloní es va formar en l'escola Espai Sucre i actualment forma part del col·lectiu 21 Brix. A més d'en el seu negoci, també demostra la seva passió pels dolços fent de professor del curs d'Especialització en Pastisseria en l'escola Jesuïtes de Sarrià, on va començar a donar classes al curs 2009-2010.

Un concurs per premiar les habilitats dels pastissers artesans

En les seves onze edicions, el premi a millor croissant de l'estat l'han guanyat prestigioses pastisseries com la Canal el 2016 o l'any passat, la pastisseria la Prat Can Carriel de Roda de Ter.  D'ençà que es va iniciar, l'objectiu dels organitzadors d'aquest concurs ha estat valorar el treball que fan els pastissers artesans premiant les seves habilitats fent un brioix tan clàssic com un croissant de mantega.   


Comentaris

envia el comentari