Tarragona impulsarà mesures per a la reactivació econòmica de les PIMES i autònoms del territori. Amb l'objectiu de combatre l'actual situació derivada per la pandèmia, PIMEC Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona s'han reunit aquest matí del 28 d'agost per acordar una solució comuna.
En la reunió telemàtica, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta i la secretària territorial de la patronal, Gemma Gasulla, han traslladat a l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, les necessitats del teixit empresarial de Tarragona, en una reunió on també hi era present el tinent d’alcalde, Manel Castaño.
Les propostes de PIMEC Tarragona centren els objectius en la recuperació econòmica i social dels efectes del coronavirus. Per tractar totes aquestes qüestions, tant l’alcalde com el conseller han proposat la creació d’una comissió bilateral entre el consistori i la patronal per tal d’impulsar mesures de reactivació econòmica en benefici de les PIMES i els autònoms.
Unitat d'acció política i econòmica
El president de PIMEC Tarragona, agraint la proposta per part de l'administratiu, ha prioritzat la necessitat «d'unitat d'acció entre el món polític, econòmic i social per dissenyar l'escenari postcoronavirus del territori. És fonamental un lideratge que unifiqui criteris i ens permeti coordinar-nos i alinear-nos per impulsar les potencialitats de la segona àrea metropolitana de Catalunya».
Per altra banda, la patronal també ha centrat les demandes en diversos horitzons, com la flexibilització dels ERTO i allargar-los fins que la situació econòmica i empresarial millori, prorrogar els crèdits ICO i ajuts a la digitalització i la innovació empresarial.
Com un dels sectors més afectats, PIMEC també ha reclamat ajudes als comerços de proximitat i turisme, així com reduir la pressió fiscal ajornant els impostos i fins i tot condonant-los als sectors més afectats.
Per la seva banda, Ricomà també ha recordat les mesures que des del consistori ja s'han posat en marxa per ajudar a PIMES i autònoms, com els ajuts al comerç de proximitat per a l'adquisició d'EPIs, la moratòria dels pagaments fins a finals de setembre o ajudes directes per a sectors concrets com la cultura o els mercats ambulants.