Carles Puigdemont i Elsa Artadi.

El PDeCAT assenyala Artadi com a responsable de la «purga»: «La por política s'aplica a Barcelona»

Genís Boadella creu que JxCat ens ha obsequiat amb una nova versió de la pel·lícula 'Divendres 13'

Atac contundent des de les files del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a la línia de flotació de Junts per Catalunya després del nou episodi de la «purga» que els 'puigdemontistes' van executar aquest dijous, 12 de novembre, tal com us hem explicat a Catalunya Diari. Des del PDeCAT han reaccionat aquest divendres a la decisió i ho han fet en boca del president del partit a Barcelona i diputat al Congrés, Genís Boadella, que ha estat molt contundent davant la decisió de cessar els consellers de districte de Sant Andreu, Anna Satorra; i de Gràcia, Sílvia Mayor, Xavier Farrés i Sílvia Manzano.

El PDeCAT ataca l'estratègia de JxCat, que atribueixen a Elsa Artadi

Boadella ha dit que «com si d'una metàfora es tractés, JxCat ens ha obsequiat amb una nova versió de la pel·lícula 'Divendres 13'». «Per tant, el terror i la port política s'apliquen a Barcelona ciutat», ha afirmat Boadella, que ha volgut remarcar que el motiu dels cessaments s'emmarca en la fidelitat al Partit Demòcrata. «Quan fa uns mesos denunciàvem que existia una purga política en el cas de la consellera Àngels Chacón o en el cas de la Ivet Castaño al Bages, avui es confirma que aquesta manera de funcionar es practica també a Barcelona ciutat», ha reblat Boadella.

«Lamentem aquesta manera de fer política, no respon a l'esperit del PDeCAT d'obrir-se, d'escollir nous candidats, d'incorporar independents en una candidatura de JxCat: ara s'està produint un procés al revés», ha deixat clar Boadella, que ha posat sobre la taula un nom propi: «Això ve capitanejat per la presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, que és qui va comunicar aquestes decisions malgrat que feia temps que no parlava amb aquests consellers de districte». Alhora, però, el president postconvergent a Barcelona ha denunciat la passivitat dels altres regidors exmilitants del PDeCAT: Neus Munté, que va ser presidenta del partit; Jordi Martí i Francina Vila. «Ens sorprèn i ens dol, perquè especialment Martí i Vila coneixen de primera mà l'elegància amb què es va dur a terme la ruptura entre Convergència i Unió», ha dit Boadella.

Un possible nou cessament: Montse Martín, consellera de districte a Sarrià-Sant Gervasi

A banda dels cessaments ja comunicats, el diputat del PDeCAT al Congrés també ha apuntat a una possibilitat que els «consta»: la voluntat de destituir una altra consellera de districte. Es tracta de Montse Martín, representant del Partit Demòcrata a Sarrià-Sant Gervasi. La «purga», doncs, podria tenir nous episodis.