La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.

El PDeCAT carrega contra la proposta de JxCat: «Per dignitat, prou de fer numerets»

Chacón també assegura que el model d'educació català «està en perill» i proposa finançament per als alumnes de 0-3 anys

La candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha atacat aquest dimecres, 3 de febrer, l'estratègia de Junts per Catalunya en el pla independentista. La formació liderada per Carles Puigdemont i Laura Borràs defensa la reactivació de la independència per la via unilateral, una idea que rebutja el PDeCAT, que creu que no servirà per assolir de manera efectiva la llibertat nacional de Catalunya.

Àngels Chacón ha estat d'allò més contundent en una roda de premsa organitzada aquest matí per part de l'Agència EFE. «Per dignitat de país, prou de muntar numerets», ha etzibat la cap de llista del PDeCAT davant de la proposta de Junts per Catalunya. Chacón confronta així amb la idea d'una nova fase de confrontació directa amb l'Estat, que JxCat s'ha compromès a activar «quan es pugui defensar». Des del PDeCAT, novament, han tornat a situar la gestió com a pal de paller de la seva proposta electoral.

El PDeCAT defensa l'escola concertada com «un dels punts» per condicionar una investidura de Borràs o Aragonès

El PDeCAT ha defensat l'escola concertada com «un dels punts» per condicionar una investidura de la candidata de JxCat a les eleccions, Laura Borràs, o del cap de llista d'ERC, Pere Aragonès. La candidata del partit demòcrata, Àngels Chacón, ha defensat un sistema educatiu basat en una escola pública de qualitat i una aposta per l'escola concertada. «Les càrregues econòmiques no poden ser una limitació quan els pares i mares hagin de decidir on porten els fills», ha assegurat, acompanyada del diputat i número quatre de la llista de Barcelona, Lluís Font. La cap de llista de la formació ha afirmat que el model d'educació català «està en perill» i ha proposat finançament per als nens de zero a tres anys.

La candidata ha plantejat que una part del finançament per als alumnes de les escoles bressol vingui de la Generalitat, uns 500 euros, i que la resta sigui un import afegit pels ajuntaments. El partit també ha proposat la concertació de les «escoles de segones oportunitats», així com que els decrets de provisió d'ofertes de places estiguin «treballats i consensuats» amb l'escola concertada. Chacón també ha destacat la «necessària dotació pressupostària» de les escoles concertades, que han hagut de fer front a un increment de les despeses arran de la crisi de la covid.

La cap de llista del PDeCAT ha assegurat que el model català d'educació «està en perill». Per una banda, ha lamentat que partits com C's, PP o VOX es «vulguin carregar» la immersió lingüística. Per l'altra, ha defensat un sistema educatiu basat en una educació pública de qualitat combinada amb l'escola concertada.