Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.

El PDeCAT insisteix: Demana el vot als indecisos «per condicionar el pròxim Govern»

La candidata del Partit Demòcrata, Àngels Chacón, també ha recordat la fuga d'empreses de Catalunya per qüestions polítiques
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón. | ACN

La candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha interpel·lat als votants indecisos per poder «condicionar» el pròxim Govern. «Ara tenim un terç de la població cridada a les urnes que no sap què votar», ha assegurat. En un acte telemàtic de 'Fòrum Europa. Tribuna Catalunya', la cap de llista ha reclamat reduir la pressió fiscal de Catalunya per tal de recuperar la competitivitat del territori.

L'exconsellera d'Empresa i Coneixement ha assegurat que algunes empreses van marxar de Catalunya per motius polítics i ha afirmat que aquestes «difícilment tornaran». De tots maneres, ha advertit que altres han marxat per la pressió fiscal o pels marcs jurídics, «topalls, a vegades molt absurds» per a les empreses.

Chacón explica el model de país del PDeCAT

La cap de llista de la formació ha recordat que «unitat no vol dir uniformitat» i ha proposat apostar per la independència amb «realisme i seriositat». Chacón ha defensat un model de país basat en la centralitat social i política, la prosperitat econòmica i la justícia social. Així mateix, ha reiterat l'aposta del partit per un pla de tests massius, ajudes directes per a les empreses, l'allargament dels ERTO fins a finals d'any i una desescalada territorial. La candidata s'ha mostrat convençuda que el partit tindrà un grup parlamentari propi i «condicionarà» el pròxim Govern de la Generalitat. «Tornarem l'orgull a Catalunya, el prestigi a les institucions i la veu de Catalunya al món», ha conclòs.

En un acte celebrat aquest dilluns, 1 de febrer, davant la Torre Galatea de Figueres, un dels edificis del Teatre – Museu Dalí. «En el bressol del surrealisme, volem parlar del surrealisme amb connotacions pejoratives», ha manifestat el número dos de la llista de la demarcació de Girona, Jordi Masquef. El candidat ha denunciat la «surrealista situació» en què quatre formacions polítiques —entre elles el PSC i ERC— el van «apartar» de l'alcaldia i ha demanat «coherència» en els pactes postelectorals. El cap de la llista per Girona, Jaume Dulsat, ha demanat a la resta de partits «seriositat» i deixar de banda «l'il·lusionisme màgic» per no generar més «frustració». El candidat s'ha manifestat «rotundament en contra» de les ocupacions i ha defensat un «Estat propi en forma de república» dins d'Europa.

Dulsat ha assegurat que els territoris de Catalunya estan «cansats» que es decideixin les polítiques «des d'un despatx de Barcelona» i ha afirmat que aplicar mesures uniformes a territoris tan diversos és fer-ho «veritablement malament». El candidat ha alertat de les greus conseqüències del coronavirus a les comarques gironines, amb un gran pes del sector serveis. Tot i això, ha assegurat que la pandèmia també ha generat oportunitats.