Entrada del Museu de Reus.

Peces de Gaudí surten de Reus per ser exposades en dos museus de prestigi mundial

Es tracta de manuscrits, dibuixos i altres documents del mestre

El Museu de Reus ha cedit les peces que conserva d'Antoni Gaudí i Cornet per un motiu cultural. I és que aquestes, seran exposades en dos museus de reconegut prestigi mundial.

Un d'ells és el Museu Nacional d'Art de Catalunya, i l'altre el Museu d'Orsay de París, on s'ensenyaran catorze objectes originals del mestre, entre els quals hi ha documents, manuscrits, dibuixos i fotografies de quan Gaudí era estudiant i de les seves primeres passes en el món de l'arquitectura.

Símbols de la vida i obra de l'arquitecte

La mostra al MNAC tindrà com a inauguració el pròxim divendres 19 de novembre, i la del Museu d'Orsay de París se celebrarà l'11 d'abril de l'any 2022. 

Totes aquestes peces són procedents del taller-despatx que tenia Gaudí dins del temple de la Sagrada Família.

Un incendi que va arrasar amb tot

Els fets es remunten a l'estiu de l'any 1936, quan el taller va ser assaltat i destrossat per un incendi, que va provocar la crema de molts dels documents i objectes del mestre.

No obstant això, tres anys abans de la desgràcia, el successor de Gaudí per a les obres de la Sagrada Família i el seu marmessor testamentari, Domènec Sugrañes, n'havia separat una «petita, però significativa» selecció de peces amb la intenció d'atendre la demanda de documents originals destinada a la sala dedicada als fills il·lustres de Reus per part de l'aleshores anomenat Museu Municipal Prim Rull, inaugurat el 1934.