YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Pedro Garrido, el lleidatà que lluita contra l'independentisme com a cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

El dia de la patrona del cos militar va assegurar que: «Combatrem l'independentisme sense pena ni treva»

Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha assegurat que combatran qualsevol resposta violenta a la sentència
Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha assegurat que combatran qualsevol resposta violenta a la sentència | Cedida

Enmig d'uns dies d'incertesa i tensió a causa de la imminent publicació de la sentència del judici del procés, són molts els actors que apareixen en escena i que cobren protagonisme per la seva forma d'actuar davant la situació que viu i que, inevitablement, viurà Catalunya en les pròximes setmanes.

Un d'aquests personatges és Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya des del 2018. Nascut a la Seu d'Urgell el 1958, Garrido s'ha popularitzat aquests dies per les seves dures i clares declaracions envers l'independentisme.

El seu discurs en el dia de la patrona del cos militar 

Concretament, en l'acte central de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil que va tenir lloc aquest dimecres, Garrido no va dubtar en proclamar frases com que: «Combatrem l'independentisme sense pena ni treva». El militar també va relacionar l'independentisme amb l'odi i la mesquinesa, i tot i que va remarcar que és diferent que el terrorisme, va lamentar que es «triï el camí del terror».

D'aquesta forma, el lleidatà es posiciona ja com un dels representants militars més contundents en la lluita contra l'independentisme i, per tant, està en el punt de mira d'aquells que defensen la llibertat dels polítics catalans empresonats.

Pedro Garrido en una visita a les tropes espanyoles a Irak | CatalunyaDiari.cat

 

Una dilatada carrera professional

La carrera professional de Garrido és llarga i començà amb el seu ingrés a l'Acadèmia General Militar de Saragossa l'any 1980. Ja el 1982 va aconseguir ser Tinent de la Guàrdia Civil i, des de llavors, ha anat passant per destacats serveis del cos com el d'Informació de la Comandància d'Àlaba, la Unitat de Serveis Especials de la Direcció General de Madrid, l'Acadèmia de Policia Judicial a Madrid, la Unitat Central Operativa, la Unitat de Seguretat de la Casa del Rei, el Gabinet Tècnic de la Direcció General a Madrid, el Servei de Costes i Fronteres, i la Secretaria de Cooperació Internacional.

Ara, el nou càrrec li va arribar l'estiu del 2018 després que Ángel Gozalo, cap a Catalunya des del 2012, fos nomenat tinent general i marxés als serveis especials del cos a Madrid. Des del seu nomenament han estat poques les vegades les quals s'ha pogut veure a Garrido en actes públics. Això no obstant, després de les seves recents declaracions, està clar que es mirarà amb lupa cada nova paraula que proclami, probablement, envers la unitat d'Espanya.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari