Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.

Sanitat, Interior i Transports dependran del govern espanyol durant l'estat d'alarma

L'estat d'alarma entra en vigor aquesta nit

Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.
Pedro Sánchez ha explicat quines mesures es prendran | Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha informat aquest dissabte que «l'autoritat competent en tot l'Estat serà el Govern d'Espanya» i ha afegit que en virtut d'aquesta decisió, els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i tots els cossos policials autonòmics i locals quedaran baixos les ordres directes del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska. A més, ha assenyalat que l'estat d'alarma entrarà en vigor aquesta nit i ha apel·lat a la unitat de totes les forces polítiques perquè vénen «setmanes difícils de sacrificis».

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Així s'ha pronunciat després d'un Consell de Ministres extraordinari en el Palau de la Moncloa per a decretar l'estat d'alarma que s'ha prolongat més de set hores i que s'ha celebrat de manera presencial. De fet, el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha participat en aquesta reunió interrompent el procés de quarantena al qual s'havia sotmès per estar en contacte amb la seva parella, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que ha donat positiu en Covid-19.

Sánchez ha assegurat que Espanya s'enfronta a «una emergència de salut pública que requereix decisions extraordinàries» i ha justificat que el  Consell de Ministres  prengui ara la decisió d'aprovar l'estat d'alarma al·legant que la situació no és «estàtica» i cal anar adaptant-se a aquest escenari «tan dinàmic».

Les mesures afectaran el territori espanyol durant 15 dies

A més, el president del Govern ha deixat clar que no els «tremolarà la mà per a guanyar al  virus». «Posem en el centre de les nostres prioritats la salut de les persones», ha proclamat, abans d'enumerar les mesures «dràstiques» que haurà de posar en marxa.

Així mateix, Sánchez ha assenyalat que les mesures afecten a tot el territori espanyol durant 15 dies i podran «prorrogar-se amb l'autorització del Congrés si fos necessari». «A partir d'avui, l'autoritat competent en tot el territori serà el Govern d'Espanya», ha afegit, per a afegir que aquest decret es publicarà en el Boletín Oficial del Estado (BOE) aquesta mateixa nit.