Pedro Sánchez en un discurs.

Pedro Sánchez avança que caldrà imposar noves mesures contra la Covid

El president del Govern, Pedro Sánchez, convoca dimecres els presidents autonòmics per fer front al virus«amb mesures compartides»

Canvi de plans a Espanya a només cinc dies del Nadal. Pedro Sánchez ha comparegut aquest diumenge per avançar que caldrà consensuar noves mesures contra la Covid-19 a Espanya i, per això, i convocarà dimecres, 22 de desembre, els presidents autonòmics.

Tot i això, descarta prendre mesures dràstiques per lluitar contra la nova onada de coronavirus, almenys a curt termini.

La reunió serà telemàtica des del Senat i s'ha convocat per abordar la situació de la Covid-19 i reforçar la cogovernança i la cooperació institucional. La clau? L'avenç de contagis les últimes setmanes.

 

Les mesures, segons Sánchez, seran «compartides» i es posaran en marxa «al llarg de les properes setmanes».

'Boom' inusual de Covid a Espanya

«Espanya registra una incidència acumulada de 511 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, segueix sent una incidència inferior als països del nostre entorn, però que no podem donar per bo», ha dit Sánchez en una declaració institucional aquest diumenge, 19 de gener desembre.

Per més inri, el president espanyol ha volgut anar més enllà i diu que la situació actual de la Covid-19 a Espanya «adverteix d'un risc cert i real».

Una dona agafant un certificat covid.
L'ús del certificat COVID-19 ja és obligat a Espanya | CatalunyaDiari

Per això mateix, diu, «exigeix intensificar» les accions i aquesta és la raó per la qual ha decidit convocar la Conferència de Presidents.

Òmicron, un perill real

I és que segons el president, aquesta nova onada de la pandèmia revesteix «característiques diferents» i afecta «en circumstàncies molt diferents».

«Amb xifres notablement superiors de contagis, avui tenim xifres d'hospitalitzacions i ocupació d'UCI inferiors a les que teníem fa només un any», ha dit Sánchez per il·lustrar quina és la situació actual del Covid a Espanya.

Tot i això, Sánchez té clar que la recepta per combatre la Covid ha de ser la mateixa a Espanya: vacunació i precaució. «Per tant, la primera conclusió que hem d'extreure és que les vacunes funcionen i que aquesta crisi sanitària només es pot aturar gràcies a la llum de la ciència», conclou.