Sánchez reconeix que l'evolució de la Covid-19 és «preocupant» però assegura que hi ha «vigilància absoluta»

Ho ha reconegut durant la seva compareixença en el ple del Senat

El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les
Sánchez reconeix que l'evolució de la Covid és «preocupant» però assegura que hi ha «vigilància absoluta» | ACN

Pedro Sánchez ha reconegut que l'actual evolució de la pandèmia del coronavirus a Espanya és «preocupant», però ha assegurat que l'Executiu manté una «vigilància absoluta» de la transmissió del virus.

Durant la seva compareixença en el ple del Senat, el president ha esmentat les dades registrades el passat 4 de setembre pel Ministeri de Sanitat en els quals es reflectia que gairebé mig milió d'espanyols s'havien contagiat de la Covid-19.

A més, en els últims 7 dies s'han registrat 1.829 ingressos hospitalaris (137.288 des que el virus va arribar a Espanya) i 161 en Unitat de Vigilància intensiva (UCI), sent 12.566 les persones que han estat ingressades en aquestes unitats des que comencés la pandèmia. Respecte a les morts, ja són 29.516 les persones que han perdut la vida a Espanya, 237 en l'última setmana.

El govern manté una vigilància intensiva

«Són dades preocupants, però mantenim una actitud de vigilància absoluta. No podem malgastar ni un sol esforç, no podem distreure'ns un sol instant», ha asseverat Sánchez a la Cambra Alta.

En aquest sentit, ha esmentat algunes de les principals mesures posades en marxa per l'Executiu, en coordinació amb les comunitats autònomes, per a frenar els contagis del virus. Així, Sánchez ha recordat que el Ministeri de Sanitat ha licitat un acord per a adquirir material sanitari i equips de protecció individual per més de 2.500 milions d'euros.

L'objectiu d'aquest contracte, segons ha explicat, és dotar-se d'una reserva estratègica a la qual ja s'han adherit 16 comunitats autònomes i a través de la qual s'espera adquirir en dos anys gairebé 3.700 milions d'unitats de material sanitari. A més, Sánchez ha assenyalat que ja s'han repartit gairebé 271 milions d'unitats de material sanitari, de les quals més de 213 milions d'unitats han estat destinades a les comunitats autònomes.

«Unes xifres eloqüents que demostren l'esforç que estem fent tots per a preservar la salut pública i defensar la vida dels ciutadans», ha recalcat Sánchez, per a subratllar també la creació de la xarxa de rastrejadors de les comunitats autònomes i la posada a la disposició de les mateixes per part del Govern de 2.000 efectius de les Forces Armades per a les labors de rastreig en els llocs on hi ha «més dificultats».


Comentaris

envia el comentari