L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha recordat aquest dissabte en una entrevista a l'ACN com es van desenvolupar els dies previs al referèndum i el mateix 1 d'octubre a la capital del Baix Camp. Pellicer va ser denunciat per «col·laborar» amb l'1-O, però l'alcalde de Reus assegura que «la policia espanyola no m'espanta», tot insistint que ara actuaria de la mateixa manera. Pellicer lamenta que la policia espanyola, que havia de vetllar per preservar l'ordre públic, «es va amagar a l'Hotel Gaudí» després de l'1-O i, per més inri, va denunciar-lo a ell i altres portaveus de grups municipals.
Dies de mobilitzacions a Reus
Centenars de ciutadans de Reus van participar de mobilitzacions contra la presència policial a la ciutat. Pellicer ha dit que «si un policia no sap aguantar la pressió d'una manifestació, tenen un problema» i ha defensat la seva actuació, que va passar per emetre un manifest per la convivència que ell i altres grups municipals van signar, demanant que els agents marxessin de la ciutat i que els ha costat ser investigats per un preumpte delicte d'incitació a l'odi.
Un any després, Pellicer considera que va complir amb la seva funció com a alcalde de «garantir l'ordre públic al màxim possible» i que «la tornaria a fer», però carrega contra la comissaria de la policia espanyola a la ciutat, amb qui diu que «hi havia una molt bona relació i no tenia per què tòrcer-se interposant denúncies que no porten enlloc», en referència a la denúncia que el va dur al jutjat.
El batlle reusenc diu que està «tranquil» i espera que la denúncia s'arxivi tan aviat com sigui possible perquè no veu recorregut al possible delicte. En la macrocausa també van ser citats a declarar els portaveus municipals del PDeCAT, ERC, la CUP i Ara Reus, a més d'altres regidors cupaires; bombers i dos responsables d'un gimnàs de la ciutat.
Pellicer: «La policia espanyola es va amagar a l'Hotel Gaudí, i a sobre ens va denunciar»
L'alcalde Pellicer s'ha mostrat molt crític amb l'actitud de la policia espanyola ara fa un any. «S'entén que han de guardar l'ordre. Si un policia espanyol es veu 'atacat' per una pressió verbal o popular per passar davant d'un hotel, tenim una policia nacional que deixa molt a desitjar», ha criticat, i ha defensat el manifest per «apaivagar el nivell de crispació i la situació complexa que vivia la ciutat, amb una plaça amb més de 8.000 persones reclamant justícia».
Creu que quan la policia va abandonar l'Hotel Gaudí, la situació va esdevenir molt més tranquil·la. «Era molt difícil dominar la situació i crec que ho vam fer bé», ha considerat Pellicer, però considera que «la policia es va amagar a l'Hotel Gaudí i, damunt, ens van denunciar». Per rematar la defensa del manifest, Pellicer explica que el van contactar els propietaris de l'Hotel Gaudí. «Em van trucar ells per dir-me que 'tenim un problema' i aquest problema es va solucionar amb el manifest», ha mantingut l'alcalde.
Pellicer admet haver «plorat de ràbia» per un procés que ha viscut «amb tristesa» i ha criticat durament Ciutadans, «que es va apuntar ràpidament a anar en contra de l'alcalde. Ho trobo lamentable i d'una baixesa política enorme».