Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oficines de la Seguretat Social vistes des de fora al costat d'un cartell

Els pensionistes més beneficiats amb la reforma de la Seguretat Social

Descobreix les 4 jubilacions que han sortit més ben parades

Nombrosos espanyols aviat arribaran al final de la seva etapa laboral i es pregunten quina és la situació més beneficiosa per a ells. Especialment, per als sol·licitants d' una jubilació anticipada de la Seguretat Social .

Amb la reforma de les pensions, aquest nou sistema atorga més beneficis a un tipus de jubilació més que a d'altres i les repassarem a continuació. En aquesta primera fase de la reforma realitzada de José Luis Escrivá, es vol que els treballadors deixin el seu lloc de treball no abans del previst.

Per això, aquells sol·licitants de la pensió anticipada han patit les conseqüències i en aquest cas han vist com els han penalitzat les pensions. I és que han passat d'aplicar-se de manera trimestral a mensual.

Aquestes són les jubilacions anticipades més interessants per als beneficiaris

Per si no n'hi hagués prou, aquesta aplicació es realitza a l'import i no a la base reguladora, com succeïa abans de la reforma. Això sí, cal deixar clar que la quantitat a cobrar es veurà afectada a causa d'uns coeficients reductors.

Muntatge amb una parella de jubilats caminant i una mà amb bitllets d'euro
Atent a les pensions que han sortit més afavorides després de la 'reforma Escrivá' | Getty Images, Pressmaster

Per sort, aquests percentatges ja no són tan ferms com en el passat. Per això, hi ha un tipus de jubilacions anticipades que són més beneficioses. Recordem que a Espanya hi ha dos tipus de jubilacions anticipades: la voluntària i la forçosa.

A la primera, per cobrar-la cal cotitzar 37 anys i nou mesos a la Seguretat Social. Per retirar-se del mercat laboral dos anys abans dels 63 anys o quatre anys abans (a partir dels 61), només es pot fer així.

Si no és així, el treballador haurà d'esperar fins als 64 anys i quatre mesos o els 62 anys i quatre mesos. Pel que fa a les jubilacions anticipades, les que més beneficiats han sortit amb la reforma de les pensions són aquestes quatre, que tenen menys reduccions.

Jubilació anticipada per a treballadors amb menys de 38 anys i sis mesos cotitzats

La que més afavoreix els sol·licitants té lloc durant els 16 mesos previs a la jubilació de l'edat ordinària, amb 65 anys. I és que aquesta, pel que fa al coeficient reductor, passa del 12% al 7,33%.

Muntatge amb una parella de jubilats i una guardiola amb monedes amuntegades al costat
La reforma de les pensions deixa quatre grans beneficiades | Monkey Business Images

Si deixes de treballar 19 mesos abans, passes del 14% al 9,78%. Si esperes a parar de treballar 13 mesos abans, estem parlant que passa d'un 10% a un 5,87%.

Entre 38 anys i mig i 41 anys i sis mesos cotitzats

Pel que fa a aquest tipus de jubilació anticipada, aquesta té lloc amb 16 mesos d'avançament i passa d'un 11,3% a un 7%. Després trobem les que es duen a terme amb 13 mesos, que van des del 9,4% fins al 5,6%. Pel que fa a les de 19 mesos, es redueix del 13,1% al 9,33%.

Entre 41 anys i mig i 44 anys i mig cotitzats

Pel que fa a aquest tipus de jubilació anticipada, les més positives per al beneficiari són les que tenen lloc als 16 mesos, amb reduccions del 10,5% al 6,67%. A continuació, tenim les de 13 mesos, passant d'un 8,8% a un 5,33%. Finalment, hi ha les de 19 mesos, que es redueixen d'un 12,3% a un 8,89%.

Treballadors amb més de 44 anys i mig cotitzats

Si ens referim a aquesta, si els treballadors es retiren 16 mesos abans, tindran una reducció d'un 9,8% a un 6,33%. Els que decideixin fer-ho als 13 mesos notaran una reducció d'un 8,1% a un 5,7%.

De tots aquests coeficients reductors, se n'arriba a una conclusió després de la reforma de José Luis Escrivá. Aquells que ho deixin amb 16 mesos d'antelació són els que resulten més beneficiats amb aquesta reducció a les pensions de jubilació menys impactants.