Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos pensionistes en un caixer automàtic

Pensionistes i jubilats de Tarragona es mobilitzen contra «la restricció de serveis bancaris»

CCOO i UGT denuncien les «quotes abusives» per prestació de serveis i l'incipient retrocés en l'atenció presencial

Les federacions de pensionistes i jubilats de CCOO i UGT de Tarragona han presentat una moció als ajuntaments de la demarcació contra la restricció de serveis bancaris, que asseguren que «està afectant greument la gent gran». Fins al moment, s’han presentat als consistoris de Tarragona —ja aprovat amb 24 vots a favor i dos en contra—, Altafulla, Roda de Berà i Tortosa, i està previst fer-ho a Reus, Torredembarra, Creixell, el Vendrell i Vila-seca, segons fonts sindicals.

El sindicat, precisament, ha criticat les «quotes abusives» per la prestació de serveis que, asseguren, assoleixen els 240 euros l’any a persones amb ingressos mensuals inferiors als 600 euros, pràctica que han descrit com a poc ètica i denunciable en un context de crisi. A més, jubilats i pensionistes asseguren que «cada vegada és més difícil» poder ser atesos personalment per ingressar o treure diners en efectiu i han explicat que això es limita a poques oficines i a dues hores al matí.

Alhora, han apuntat que algunes entitats aprofiten les cites prèvies sol·licitades amb gestors per fer «ofertes» d’electrodomèstics, aparells de seguretat o assegurances. La moció presentada demana als ajuntaments que refusin aquestes pràctiques, que demanin la retirada de quotes abusives i més empatia, i que s’elevi la petició al Parlament i al Ministeri de Consum.