IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Les pensions podrien retallar-se un 30% de mitjana si es calcula tota la vida laboral

La nova proposta entrarà en vigor a partir de l'any 2023

Las pensiones dejan de ser sostenibles en algunas províncias.
Les pensions podrien caure lleugerament a partir de 2023 | Bolsamania

Nou gir dels esdeveniments amb les pensions. El govern presidit per Mariano Rajoy ha proposat una nova mesura, per la qual les pensions s'abonaran en funció de tota la vida laboral del treballador. El pla, a més, s'instaurarà de forma progressiva a partir de 2023.  

Segons publica ‘El Confidencial’, el nou pla provocarà que la mitjana d'edat per computar les pensions quedi en 45. El problema, però, rau a l'hora d'augmentar els anys de cotització, ja que molts pensionistes podrien veure com la seva paga es redueix fins un 30%.

L'any 2023 serà l'hora del canvi. Serà aleshores quan les pensions augmentaran de forma biennal. D'altra banda, cada dos anys, la Seguretat Social tindrà en compte un any més de vida del treballador fins a acabar comptabilitzant-los tots. Un aspecte que, de fet, passaria a 30 anys.

La tendència a l'estat espanyol ja fa anys que va en augment. En termes de cotització a Espanya, es va començar amb dos anys i va passar després a 7. Tot seguit, el nombre valorat van ser 15 anys i ara el límit el marquen els 25 anys. Aquests, a més, incrementaran de forma progressiva fins al 2023.
 

Pensions més justes

El jovern assegura que l'anhel de la nova proposta és aconseguir «justícia». Fins a dia d'avui, només es tenien en compte els últims anys de la vida laboral del treballador i, d'aquesta manera, no es valorés de forma adequada tota la vida laboral de tot aquell que cotitzava.

La nova proposta del govern, doncs, proposa un repartiment equitatiu i que, segons informen, es cobraria tot allò que l'individu aporta. A mes, amb la mesura es tallaria en sec la tendència de moltes persones properes a la jubilació que s'han vist afectades per la baixada de sous

 

Pla alternatiu

Fátima Báñez, ministra d'Ocupació i Seguretat Social, ha elaborat una altra proposta pel seu compte, segons la qual es calcularien les pensions tenint en compte que tota la vida laboral sigui opcional.

El treballador, així mateix, podria seleccionar els millors anys de cotització i eliminar els quatre o cinc pitjors anys de la seva trajectòria professional


Comentaris

envia el comentari