Pep Guardiola va pagar la reparació del vaixell d'Open Arms

L’entrenador català va abonar 150.000 euros per reparar l’embarcació que estava retinguda a Itàlia

Imatge d'arxiu de Pep Guardiola
Imatge d'arxiu de Pep Guardiola | Cedida.

Pep Guardiola ha tornat a demostrar que està compromès amb la societat en què viu amb un gest solidari que no s'havia conegut fins avui. L'entrenador català va pagar 150.000 euros per reparar el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms, dedicat a rescatar refugiats al mar Mediterrani. Aquesta quantitat correspon al total de la reparació de l'embarcació que es va fer quan va ser retinguda al port italià de Pozzallo en el marc d'una investigació per afavoriment de la immigració il·legal.

«Pep Guardiola ens va venir a veure, inclús ha parlat de vindre al vaixell a ajudar», ha explicat el fundador d'Open Arms, Òscar Camps, en una entrevista a RAC1. La donació va ser de forma totalment altruista i solidària, sense voler que se'n fes publicitat ni sortir a la foto. De fet, Camps ha explicat que aquest no és el primer cop que Guardiola els ajuda d'aquesta forma desinteressada.

Ajudes d’altres esportistes

El cas de Pep Guardiola, però, no és l’únic. «Hi ha molts altres esportistes que també han vingut i que volen oferir-nos la seva ajuda», ha indicat Camps. Cal recordar que el maig del 2017, l’exjugador de bàsquet Jordi Villacampa va passar dues setmanes a l’Open Arms per ajudar a l’organització a rescatar refugiats a la deriva del Mediterrani.

Necessiten aquests tipus de donacions

«Normalment tenim petites ajudes i donacions per fer front als dos milions d'euros que necessitem per a les operacions marítimes, però quan hi ha fets extraordinaris com aquestes reparacions de 100.000 euros, seguim necessitant l'ajuda de la gent», ha revelat el fundador d’Open Arms.

Retingut a Itàlia durant un mes

El vaixell d'Open Arms va ser retingut al port sicilià de Pozzallo durant aproximadament un mes, en què va estar «donant-se cops contra el moll i sense gaires atencions», motiu pel qual van haver de fer les reparacions. Ara, aquest fet ha vist la llum després que de nou Itàlia hagi prohibit que un vaixell atraqui al seu port per fomentar la immigració il·legal, en aquest cas el vaixell Aquarius. Pedro Sánchez ja ha ofert el port de València perquè aquestes persones puguin acabar amb el seu calvari i trepitjar terra ferma.


Comentaris

envia el comentari