Primer pla d'unes flors al cementiri de Tarragona

Mor massa jove la periodista espanyola Carmen Esther Collado

La periodista feia sis mesos que lluitava contra un càncer

El periodisme espanyol està de dol per la mort de Carmen Esther Collado, de 52 anys. Encara que actualment no treballava com a periodista, Collado va iniciar la seva trajectòria professional en mitjans de comunicació reconeguts com la Cope o Antena 3 Radio.

Segons han informat des de 'Información.es', la periodista feia sis mesos que lluitava contra un càncer. 

Rogelio Fenoll, el seu marit i cap de la secció de Cultura de 'Información.es', ha estat l'encarregat d'informar sobre la seva mort. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La seva capella ardent s'ha instal·lat al tanatori La Siempreviva de Alicante. Avui dimecres, 30 de juny, a les 11:15 hores, se celebrarà una cerimònia laica per donar-li l'últim adeu. Ara bé, el món del periodisme alacantí i el Col·legi de Metges d'Alacant ja han mostrat el seu suport a la família. 

Segons expliquen des del Col·legi de Metges d'Alacant, la periodista va començar a treballar amb ells el juny de 2002, quan va marxar dels mitjans de comunicació.

Dins el Col·legi de Metges va exercir càrrecs en el departament de Premsa i Comunicació, entre d'altres. I més tard va acabar accedint a un lloc d'adjunta a la gerència de la Presidència.

En els últims anys també va treballar amb el Dr. Juan José Lobato a l'Àrea Sociocultural. Tots dos mostraven la faceta humanística i cultural dels col·legiats en exposicions, tertúlies i certàmens literaris.

"Et trobem molt a faltar estimada companya i amiga Carmen Esther", han escrit des del Col·legi de Metges.

Una llarga trajectòria professional

Carmen Esther Collado va començar a Antena 3 Radio, però ràpidament va traslladar-se a la cadena Cope, on va treballar durant set anys. Va entrar el 1993 i cinc anys després, el 1998, es va convertir en la primera dona nomenada cap dels informatius de la cadena. Va ocupar aquest lloc durant dos anys més, fins a l'any 2000.

Va ser llavors quan va abandonar la ràdio per provar sort en la premsa escrita. Es va incorporar a 'El Periódico de Alicante', on va seguir treballant fins a la seva desaparició.

Després de les ones radiofòniques i de la premsa escrita, Carmen Esther Collado es va incorporar al Col·legi de Metges d'Alacant. Allà va arribar a ocupar el lloc d'adjunta a la Direcció, un lloc que mantenia fins a l'actualitat.

Una de les seves últimes aparicions radiofòniques va ser en el programa 'Todo irá bien' de La Fábrica de la Radio. Allà va compartir espai amb altres dues periodistes reconegudes en el món del periodisme alacantí: Marisa Picó i Marisa Cuenca.

Les periodistes van explicar la seva experiència en el món de la ràdio i com s'havien reinventat amb el pas dels anys.

Carmen Esther Collado va explicar que la seva experiència a la ràdio li havia ensenyat a comunicar-se amb la veu.

Aquesta capacitat de transmetre "una emoció, una sensació o una idea" pot ser molt útil. 

Un altre dels beneficis de la seva experiència a la ràdio va ser aprendre a "aïllar" alguns sentiments. Això pot resultar especialment útil quan cal mantenir les bones formes en moments complicats.

Les tres periodistes van recordar que, tot i que havien deixat aquesta professió, els seus aprenentatges seguien amb elles.