Carles Puigdemont

Pere Aragonès rep un cop dur de Carles Puigdemont: Junts podria deixar el Govern

Carles Puigdemont s'ha pronunciat sobre la cessió del vicepresident Jordi Puigneró

Sembla que el Govern està passant per una crisi i bona prova és la cessió de Pere Aragonès, el president de la Generalitat, a Jordi Puigneró, el vicepresident, aquest passat dimecres. Aragonès va donar una roda de premsa passades les 23.00 hores on va exposar que la destitució de Puigneró va estar a causa d'una «important pèrdua de confiança».

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat, no va trigar a donar la seva opinió a les xarxes socials i defensar Puigneró, el seu company de partit polític, davant els actes d'Aragonès. 

Pere Aragonès
El Govern de Catalunya penja d'un fil | ACN

Carles Puigdemont envia una forta crítica a Pere Aragonès

Qui va ser president de la Generalitat no ha dubtat a donar la seva opinió al seu perfil de Twitter. Després de les declaracions de Pere Aragonès, on exposava que Junts ha de proposar un nom per a la vicepresidència que «ajudi a canviar les dinàmiques» i defensi la lleialtat al president, Puigdemont no va dubtar en pronunciar-se sobre el tema. 

«La lleialtat que importa és la lleialtat a Catalunya», comença dient Carles Puigdemont. «En Jordi Puigneró l'ha demostrada sempre, i de fa anys. D'alguns altres no podrem dir el mateix quan hagin de deixar el càrrec», seguia el polític. 

Finalment, Puigdemont finalitzava el seu missatge dient «gràcies, vicepresident per la feina i per haver posat les bases de la sobirania digital del país». 

Un missatge molt clar que ràpidament s'ha compartit a les xarxes socials, ja que compta amb més de 4.500 'm'agrada' i més de 250 comentaris. Entre ells, la resposta de Puigneró: «Gràcies, President. Em poden cessar de vicepresident. El que no cessarà mai és el meu compromís per treballar per la independència de Catalunya».

L'executiva de Junts debat si sortir del Govern 

Junts ha reunit la seva executiva a primera hora del matí després de la destitució del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Fonts del partit han assegurat que sobre la taula hi ha la possibilitat de sortir del Govern.

Després d'hores de reunió el dimecres primer amb el Govern i després amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, finalment el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar la destitució de Puigneró perquè, segons va dir, li ha perdut la confiança. En un comunicat posterior des de Junts van advertir que es tracta d'un «error històric» que posa en perill el projecte independentista i van afegir que la decisió del president «vulnera» l'acord de govern.