Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Muntatge de fotos d'una mà subjectant un mòbil i al costat la imatge d'un hacker amb l'emoji de perill

La perillosa estafa que preocupa la policia: et deixen sense diners així de ràpid

Un seguidor de l'Sporting de Gijón va ser víctima d'un frau en intentar comprar entrades per a un partit

L'entusiasme per assistir a un partit de futbol pot portar els aficionats a buscar entrades per qualsevol mitjà, fins i tot a les xarxes socials. De fet, aquest va ser el cas d'un fan del Real Sporting de Gijón.

Amb la intenció d'adquirir una entrada per al partit contra el Racing de Santander, va caure en una estafa. I és que aquesta, lamentablement, està començant a ser molt comuna.

Muntatge de fotos d'una mà subjectant un mòbil i al costat la imatge d'un hacker amb l'emoji de perill
L'estafa de la revenda d'entrades de futbol | Pexels de bongkarn thanyakij, Getty Images de YiorgosGR, Dzul Kifli's Images de Mezuna, catalunyadiari.com

La perillosa estafa a través de xarxes socials

L'aficionat, l'usuari del qual a X (abans Twitter) és @Pelamiki06, va compartir la seva experiència per alertar altres seguidors sobre l'engany que va patir. Tot va començar quan va contactar amb l'usuari @pedrrroog, que li va oferir una entrada a canvi d'un pagament de 25 euros mitjançant Bizum.

Després de fer el pagament, en lloc de rebre l'entrada, el venedor va desaparèixer i va intentar tornar a enganyar-lo. I va afirmar que el pagament havia estat incorrecte i que havia de fer un altre dipòsit per la mateixa quantitat.

La situació va aixecar encara més sospites quan el seguidor va veure en la confirmació de pagament que els diners havien estat enviats a un compte vinculat amb la casa d'apostes “murciapuesta.es”. El que va resultar en un senyal clar que alguna cosa no anava bé.

La denúncia i difusió del cas

El fan del Gijón va decidir no quedar-se callat i va compartir el seu cas a xarxes socials per alertar-ne d'altres. A més, va presentar proves als mitjans de comunicació, com La Voz de Asturias, per visibilitzar l'estafa i evitar que altres caiguin en paranys similars. També ho va comunicar a la policia, buscant la possibilitat de prendre accions legals contra l'estafador.

Aquesta mena de fraus s'han fet més comuns en esdeveniments esportius, especialment en plataformes socials com Twitter. Allí, la revenda d'entrades sovint es realitza sense cap mena de control o verificació de les parts involucrades. Els estafadors s'aprofiten de la urgència dels compradors, que sovint actuen de pressa per assegurar-se una butlleta per a esdeveniments populars.

Com evitar caure en aquestes estafes

Aquesta mena d'estafes posa en relleu la necessitat de ser cautelosos a l'hora d'adquirir entrades fora dels canals oficials. Les xarxes socials també poden ser un terreny fèrtil per a estafadors que busquen aprofitar-se de la bona fe dels usuaris.

Muntatge amb una imatge d'una persona pagant amb una targeta de crèdit i un cercle amb bitllets de 50 euros a un caixer automàtic
Et treuen els diners i no et donen les entrades | España Diario TIPS

Per evitar ser víctimes d'estafes a la compra d'entrades, és important comprar només a plataformes verificades. O a través dels llocs web oficials dels clubs o entitats organitzadores de l'esdeveniment.

Cal desconfiar, a més, preus que semblen massa bons per ser veritat. I és que poden ser un esquer per atraure víctimes. Si fas servir un servei de pagament, com ara Bizum, has de verificar la identitat del destinatari abans de fer l'enviament de diners.

També és recomanable evitar fer pagaments avançats a persones desconegudes en xarxes socials sense cap mena de garantia o contracte formal.