Un periodista brasiler sorprèn Piqué amb una entrevista en català

Tot va començar com una broma per al jugador blaugrana, però el reporter va insistir a utilitzar la seva llengua, destacant que «li agrada molt»

Els esportistes catalans com Gerard Piqué  estan acostumats a contestar, durant les seves entrevistes, a  preguntes en castellà, i també en català. El que ja no és tan habitual és que un periodista estranger els comenci a fer preguntes en català, com li va passar al jugador blaugrana durant una conversa amb el brasiler Marcelo Bechler. Piqué va començar saludant amb un «bona nit», però no es podia imaginar que  continuaria responent a les preguntes en la seva llengua. 

«Soc a Barcelona des de fa quatre anys i m'agrada molt el català»

Només començar la seva entrevista, Piqué va preguntar al periodista si ho farien «en català o no», bromejant una mica. «Sí, podem?» va contestar immediatament Marcelo Bechler, que va afegir que  li «agrada» parlar en català, provocant un gran somriure a la cara  del futbolista. Després d'una petita introducció en portuguès, en la qual Bechler explica que està amb Piqué, que va marcar durant el partit contra el PSV d'Eindhoven,  el reporter torna a recuperar el català per saludar-lo, i donar-li la benvinguda a la televisió brasilera. 

El periodista brasiler va sorprendre Gerard Piqué amb una entrevista en català
El periodista brasiler va sorprendre Gerard Piqué amb una entrevista en català | Twitter (marcelobechler)

«És la primera vegada que fem una d'aquestes», destaca el periodista per començar, i li comença a preguntar, de forma indirecta, sobre la tensió que es va viure durant el partit.  «Com vam patir, eh, què difícil el partit!», li pregunta, amb un marcat accent brasiler que provoca novament la rissa del català. «Pots fer-ho en 'brasiler', eh», li diu Piqué, per si li resulta més fàcil, però el reporter es nega i assegura que li «agrada parlar català»

El jugador es va mostrar disposat a seguir en portugués, però el reporter es va negar
El jugador es va mostrar disposat a seguir en portuguès, però el reporter es va negar | Twitter (@marcelobechler)

 

«Soc a Barcelona des de fa quatre anys, i m'agrada molt», continua insistint a utilitzar el català durant l'entrevista. «Perfecte, doncs fem-ho en català», li replica el jugador blaugrana, a qui abans de continuar Bechler li demana que  li digui «després» si parla «bé o no». «Sí, sí, i tant, parles genial», acaba de destacar Piqué, a qui ja se li havia oblidat la pregunta, i li demana que li torni a fer al seu entrevistador. 

Parlo català pel respecte al lloc on visc

Posteriorment, davant la gran repercussió de la seva entrevista i l'allau de comentaris que el felicitaven per utilitzar el català en la seva entrevista,  el brasiler ha volgut donar les gràcies a les xarxes socials, i va destacar que no s'esperava tot això. «Va tenir massa repercussió i no m'imaginava. Gràcies a tots pels missatges. Parlo en català també per respecte al lloc on visc», va destacar Marcelo en un missatge a Twitter.