Un pèrit dubta que Reyes anés a 237 km/h, sinó «entre 130 i 135»

Francisco Gabaldi, expert investigador d'accidents, ha arribat a aquesta conclusió fent els seus propis càlculs
Imatge del vehicle en què circulava Reyes, després de l'accident
Imatge del cotxe on circulaven Reyes i els seus dos cosins | CatalunyaDiari

Les paraules d'un important expert en la investigació d'accidents de trànsit podria suposar un gir de 180 graus al cas del sinistre mortal de José Antonio Reyes i el seu cosí. El pèrit Francisco Galadi afirmava, en un article al 'Diario de Sevilla', que el Mercedes del futbolista no anava a 237 km/h, sinó que no superava els 135 km/h. La causa que hauria provocat la sortida de la via que va posar fi a la seva vida hauria estat una punxada d'una roda.

 

Uns 100 km/h menys

Galadi assegura amb rotunditat que «hi ha una roda que rebenta. Aquest va ser el motiu pel qual perd el control». Entén que és clau el fet que «es vegin quatre empremtes. De les quatre, una és de friccions d'una cosa metàl·lica amb l'asfalt. No tinc cap dubte que és el fil d'una llanda d'alumini». 

 

Era habitual que els tres viatgessin junts
Reyes viatjava habitualment amb els seus cosins | INSTAGRAM

 

 

A més, l'expert no dona credibilitat a la teoria que establia en 237 km/h la velocitat del vehicle en el moment de l'accident. Explica que «vaig fer uns primers càlculs i a mi em sortien uns resultats molt llunyans a aquelles velocitats tan altes... Entre 130 i 135 kilòmetres per hora».  

 

També inclou una nova dada per donar pes a la seva posició: «Les deformacions a la carrosseria no eren per morir a l'acte». La hipòtesi que defensa és que Reyes i l'altre jove van morir a causa de l'incendi originat després del xoc del cotxe contra l'asfalt. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari