El president del govern espanyol Pedro Sánchez

El retoc estètic de Pedro Sánchez des que és president del govern

L'estrès i els nervis s'han pogut notar en el físic del president del govern espanyol

L'estrès de la presidència sembla estar passant factura a Pedro Sánchez i el seu cabell es tenyeix cada vegada més de pèls blancs. Però sobre els seus cabells blancs hi ha una cosa veritablement inquietant: per què algunes vegades té més i altres menys? El programa ‘Espejo Público’ d'Antena 3 ha resolt l'enigma contactant amb el perruquer de Sánchez.

Després de saber-se fa uns dies que el president gaudeix dels serveis d'un estilista que es trasllada a la Moncloa, el programa de Susana Griso ha arribat fins ell. El perruquer de Pedro Sánchez es diu Cristian, i ha revelat el secret millor guardat del president.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons Cristian, no utilitza tint per a cobrir els cabells blancs del president socialista sinó que ho fa amb un esprai. Es tracta d'un producte capaç de pigmentar el cabell i que desapareix amb les rentades. Amb aquest cosmètic, Sánchez pot dissimular a l'instant els cabells blancs. Susana Griso ha intentat saber amb quina freqüència va el perruquer a la Moncloa, però s'ha negat a donar aquesta informació al·legant que és confidencial.

«Són productes més professionals que van desapareixent amb les rentades, s'apliquen dos o tres minutets i no tapen el cabell blanc, però l'emborratxa, suavitza una mica la seva tonalitat», ha explicat. El perruquer de Sánchez ha optat per aquest producte cosmètic per a ocultar els cabells blancs, cada vegada més presents en el cabell del president.

L'estrès podria ser la causa

Diversos estudis científics han demostrat la relació entre l'estrès i l'aparició de pèls blancs al cap. Segons s'ha comprovat, l'estrès activa d'una forma especial els nervis del sistema nerviós autònom que provoquen un mal permanent a les cèl·lules encarregades de regenerar el pigment del pèl. 

Pedro Sánchez ha passat per diversos moments d'estrès després de diversos fracassos a l'hora de formar govern. I al final, després d'aconseguir-ho, s'ha hagut d'enfrontar a una pandèmia i la pitjor crisi econòmica en dècades. Tot això, amb un govern de coalició on les disputes són freqüents. Una situació d'estrès que segurament ha influenciat en l'aparició dels cabells blancs amb els quals han de bregar ell i el seu perruquer.

Això pot portar a l'aparició prematura dels cabells blancs, o fins i tot a la caiguda. Últimament, no obstant això, els cabells blancs està de moda. Donald Trump va deixar d'aparèixer fa poc amb el famós tint groguenc i va optar per un nou look més natural, que molts van aplaudir. La reina Letícia és una altra de la qual s'ha apuntat a la moda dels cabells blancs: des de fa ja uns mesos es deixa veure en públic amb alguns pèls blancs que no vol ocultar.

Carmen Calvo: ‘Deixaré de pintar-me el pèl’

L'última a apuntar-se a la «revolució blanca» és precisament la mà dreta de Pedro Sánchez en el govern, Carmen Calvo. La vicepresidenta segona ha anunciat avui en una entrevista a la Cadena SER que deixarà de pintar-se el pèl.

Enmig d'una conversa sobre el conflicte amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, sobre les lleis «trans», el conductor del programa li ha preguntat si no li surten canes, i ha respost: «Me les pinto». Llavors, la vicepresidenta ha fet una confessió personal: «Tinc 63 anys, les dones estem una mica fartes de tantes dictadures de la bellesa i a vegades et fan venir ganes de passar d'això».

Segons les dades de l'Institut Mèdic Dermatològic, sis de cada deu espanyoles cobreixen els seus cabells blancs habitualment. Els tints solen durar entre dues i tres setmanes, abans que aparegui l'anomenat efecte arrel. Llavors cal tornar a passar per la perruqueria. Fins fa poc, els cabells blancs en homes eren símbol d'atractiu i de maduresa, mentre que en les dones es relacionava amb la vellesa falta de cura. La progressiva aparició de famoses amb cabells blancs ha ajudat a trencar aquests estereotips i posar de moda la «revolució blanca» com a símbol de llibertat i apoderament. 

El perill dels tints

Ara que se sap que el president del govern usa un esprai instantani, poden venir a la ment les imatges recents en les quals a l'advocat de Trump, Rudy Giuliani, li baixaven taques de tinta per les galtes. 

L'advocat de Trump compareixia per a denunciar el suposat frau en les eleccions nord-americanes. «El que els estic descrivint és un frau massiu», deia amb tota solemnitat, però mentrestant anaven baixant dos fils d'un líquid fosc a costat i costat del rostre, en una imatge que va córrer com la pólvora amb tota mena de burles per les xarxes.

«Semblava que començava a fondre's», va publicar el New York Times. Els especialistes van fer les seves apostes, i van acabar concloent que podria tractar-se de rímel o d'un llapis de retoc per a les patilles. Serà un producte semblant al de Pedro Sánchez? Per precaució, estria bé que el president prengués nota.