Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de la perruqueria Raffel Pages en el primer dia obert després del confinament

La baixada de la demanda del servei de perruqueria provoca pèrdues al sector

El sector demana al govern espanyol una reducció de l'IVA per tal de garantir la seva sostenibilitat

Pla general de la perruqueria Raffel Pages en el primer dia obert després del confinament
Les perruqueries han hagut d'adaptar-se als protocols i mesures de seguretat que marca el govern. | ACN

Després d'unes setmanes de bogeria amb les agendes plenes, les perruqueries i els salons de bellesa comencen a notar l'alentiment de la demanda. Així ho asseguren diversos representants del sector, que critiquen també l'abandonament per part del govern central. Alhora, molts dels professionals del sector lamenten la falta de rendibilitat, ja que molts negocis «treballem a pèrdues».

El sector de la perruqueria està vivint una tempesta perfecta amb la crisi del coronavirus. A la caiguda de l'elevada demanda viscuda durant les primeres setmanes del desconfinament, cal sumar-hi la inversió feta per part dels mateixos empresaris i empresàries per tal d'adaptar-se als protocols i mesures de seguretat de la 'nova normalitat' i la pèrdua de clientela habitual. En aquest sentit, Santiago Pardo, president de l'Associació d'Imatge Personal a Osca, ha explicat a Onda Cero que «la clienta que venia cada setmana s'ha perdut o s'ha reduït moltíssim». 

Pardo ha afegit que «la gent encara té por a sortir», alhora que ha assenyalat que bona part d'aquest tipus de clientela fixa setmanal és «gent gran», que formen part del col·lectiu de risc. Així mateix, una part important de la reducció d'ingressos, que algunes fonts del sector xifren en 78 milions d'euros per cada setmana de tancament, estan en la pèrdua de la campanya de comunions, bodes i celebracions

Petició al govern espanyol: rebaixa de l'IVA

Les perruqueries i els salons de bellesa demanen que el govern espanyol els doni oxigen per poder sobreviure a la crisi provocada pel coronavirus, tot i que la crida que ha fet el sector sembla que no ha arribat a les autoritats. En aquest sentit, Stanpa, la patronal de perfumeria i cosmètica, assegura que la consecució d'un règim d'IVA reduït, com el que contempla el marc europeu, seria «crucial» per tal de garantir la sostenibilitat del sector

Fa vuit anys, el Partit Popular va incrementar l'IVA dels serveis de perruqueria al 21%, xifra que no ha variat malgrat les reiterades demandes. Stanpa ha volgut recordar que les perruqueries i salons de bellesa ocupen a més de 150.000 persones de manera directa i que la seva contribució al Producte Interior Brut (PIB) és «significativa», tot i que la seva facturació cau any rere any.