URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Convoquen vaga als aeroports de tot Espanya els dies 21 i 24 d'abril

Els sindicats reclamen que el conveni del sector garanteixi les condicions laborals dels treballadors subrogats

Demanen equiparar les condicions laborals del personal contractat directament amb les del personal subrogat   | CatalunyaDiari.cat

El personal de terra dels aeroports de l'Estat han cridat a la vaga el 21 i 24 d'abril, després de la mediació prèvia i obligatòria que ha tingut lloc aquest dilluns a la seu del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (Sima), a Madrid.

En aquesta reunió els sindicats UGT i USO han mantingut la postura defensada fins ara, és a dir, que el conveni del sector garanteixi les mateixes condicions laborals per al personal contractat directament per les empreses que tenen la concessió del servei com per al personal subrogat per aquestes firmes a tercers, tant dels que ja estan en aquesta situació com els dels que ho puguin estar a partir de la signatura del conveni.

Els sindicats denuncien «desinterès» de la patronal

Els sindicats lamenten que la patronal ha mostrat un «desinterès absolut» per arribar a un acord. UGT i USO acusen la patronal de mantenir la postura «intransigent» de les últimes reunions de la comissió negociadora, una postura que resumeixen en la idea que les empreses no volen «garantir» les condicions del treballadors ja subrogats, «i fins i tot dels que se subroguin en el futur».

L'aeroport del Prat creix en nombre de passatgers

Els sindicats retreuen a la patronal el seu «desinterès»   | Aena

 

L'aeroport del Prat va tancar el mes de març amb prop de 4 milions de passatgers, un augment del 3,5% respecte al mateix mes de l'any passat. En l'acumulat dels tres primers mesos del 2019, l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ha rebut 10.510.644 usuaris, un 5,9% més que en el mateix període de l'any anterior

Segons les dades fetes públiques aquest dimarts per AENA, els vols dins de l'Estat espanyol van créixer el març un 3%, amb 7.739 aterratges i enlairaments, mentre que els internacionals, amb 18.027, van disminuir un 0,3%. L'any passat, la campanya de Setmana Santa va ser majoritàriament el mes de març, mentre que aquest cop serà a l'abril, entre el dijous 18 i el diumenge 21, cosa que afecta les comparatives. 

  

  

En l'acumulat de l'any, s'han fet 72.663 moviments, un 4,5% més que en els mateixos tres mesos del 2018. Pel que fa a la càrrega, en el primer trimestre s'han transportat 41.607 tones, un 9% més que en l'acumulat dels tres primers mesos de l'any passat. 


Comentaris

envia el comentari