Un 3% de persones amb el virus sense símptomes el primer dia de cribratge a Torre Baró

Argimon preveu fer proves massives en tres localitats més en els propers dies

La consellera de Salut, Alba Vergés, al ple monogràfic sobre residències. Imatge del 7 de juliol de 2020
Salut ha confirmat que s'ha localitzat un 3% d'asimptomàtics en la primera jornada de cribratges a Torre Baró. | Catalunya Diari

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat que en la primera de les dues jornades del cribratge al barri barceloní de Torre Baró han identificat 15 persones sense símptomes —tant poden ser asimptomàtiques com presimptomàtiques— que tenen el coronavirus, entre les 485 a qui es va fer la prova PCR (3,1%). En una entrevista a RAC1, Argimon ha valorat que la participació a la primera jornada va ser «un èxit».

Es faran cribratges en els propers dies en tres localitats més

El secretari de Salut Pública ha assenyalat que tenen previst fer cribratges en els propers dies en tres localitats més, sense concretar quines en espera d'acabar l'operativa. Les proves PCR s'estan augmentant en diversos municipis i la setmana que ve ja s'ha anunciat que ho faran al barri de Sabadell de Ca n'Oriac.

L'objectiu principal dels cribratges és trobar persones asimptomàtiques, que no saben que tenen el virus però que poden transmetre'l, per identificar-ne els contactes i trencar de forma precoç les cadenes de contagi. Argimon ha recordat que les persones que tenen símptomes han de seguir el circuit habitual de posar-se en contacte amb el 061 o el centre d'atenció primària (CAP).

Es començaran a buscar els contactes dels positius avui mateix

Aquest diumenge es començaran a buscar els contactes de les persones que van donar positiu perquè comencin les quarantenes. Argimon ha tornat a demanar a les administracions que busquin ajudes perquè les persones que s'hagin d'aïllar o fer quarantena i es trobin en una situació econòmica i social vulnerable ho puguin fer. Després del cribratge aquest cap de setmana a Torre Baró, se'n farà un altre al de Besós, a partir de dilluns i fins dimecres.


Comentaris

envia el comentari