Un pes pesant del Barça respon a Tsunami Democràtic

Els independentistes demanen que es col·loquin dues pancartes amb el missatge «Spain, sit and talk»

El FC Barcelona està fart de Tsunami Democràtic.  Almenys així es desprèn de les declaracions d'un dels directius de l'equip blaugrana que ha confessat a 'Economía Digital' que: «Això ha passat de ser una revolució pacífica, a una tocada de pilotes».

El Clàssic contra el Reial Madrid previst pel pròxim dimecres dia 18 de novembre a les 20.00 hores del vespre al Camp Nou, és l'arrel de les desavinences entre el club i els líders d'aquesta entitat independentista. 

Un dels requisits de Tsunami Democràtic

Sembla que, un dels requisits que demana Tsunami Democràtic per tal de garantir un partit sense disputes és que es permeti la col·locació de dues pancartes, una a la grada i una altra al terreny de joc, en les quals es pugui llegir el missatge «Spain, sit and talk», (Espanya, seu i parla).

En aquest sentit, des del club consideren que no s'ha de seguir barrejant l'esport amb la política i que, de moment, la col·locació de la pancarta al terreny de joc està totalment descartada. Això no obstant, les pressions per part dels independentistes segueixen i han arribat a deixar caure un xantatge que afirma que: «És molt fàcil que el partit es jugui amb normalitat: és necessari garantir la presència del Spaint, sit an talk a les grades i al terreny de joc». De no ser així, s'espera qualsevol mena d'acció que desestabilitzi la seguretat i tranquil·litat del partit més esperat de l'any a la lliga espanyola.

Encerclaran el Camp Nou quatre hores abans

D'altra banda, més enllà de les pancartes, des de Tsunami Democràtic han convocat una altra acció, en aquesta ocasió, abans de començar el partit. Concretament,  l'entitat compta ja amb 18.000 inscrits per encerclar l'estadi quatre hores abans de l'inici del partit. Així doncs, caldrà esperar per saber si finalment el Barça cedeix a les peticions dels independentistes per, almenys, assegurar-se que tot estarà sota control durant les dues hores de partit.

El Govern garanteix la seguretat

Finalment, el Govern garantirà l'assistència del públic al partit entre el Barça i el Reial Madrid del dimecres 18 de desembre, així com la mobilització del Tsunami a les afores del Camp Nou. La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, ha assegurat aquesta setmana que el Govern «té clar» que garantirà «els drets de tothom», i que els aficionats al futbol podran assistir al partit.

 

També et poden interessar...