Imatge de l'entrenador serbi del Barça de bàsquet, Pesic

Oficial: Pesic no continuarà a la banqueta del Barça de bàsquet

El club blaugrana ho ha anunciat aquesta tarda

El Barça  i Svetislav Pesic  han arribat a un acord per finalitzar el vincle contractual que els unia fins al 30 de juny del 2021. D'aquesta manera, l'entrenador serbi abandona la banqueta de la secció de bàsquet  del FC Barcelona després de perdre la final de la Lliga ACB contra el Baskonia. Mitjançant un comunicat de premsa, el club blaugrana ha agrait al serbi la seva dedicació i li ha desitjat molta sort, tant a nivell personal com professional.

«Abans de començar la Fase Final de l’ACB, a València, vam acordar amb el Club que aquesta seria la meva última temporada com a entrenador de l’equip perquè la meva feina ja estava feta i havia arribat el moment de donar entrada a una altra persona que assumís el paper d’entrenador», indica el fins ara tècnic del Barça.

Pesic afegeix: «Marxo orgullós  de la meva feina, de la feina dels jugadors  durant aquestes temporades i sempre estaré a disposició del Barça. Vull agrair l’afecte rebut per l’afició, els directius i els col·laboradors més estrets. Desitjo molts èxits al Barça”».

La segona etapa de Pesic al Barça

Durant la segona etapa de Pesic a la banqueta del Barça, que ha estat de dos anys i mig després de la seva arribada el febrer de 2018, el tècnic ha aconseguit dues Copes del Rei el 2018, a Las Palmas de Gran Canària, i el 2019, a Madrid. Amb ell l’equip blaugrana va tornar a disputar els Playoff de l’Eurolliga  el curs 2018/19 i aquest últim curs 2019/20 el Barça ocupava el tercer lloc de la classificació a Europa –empatat amb el segon- amb 22 triomfs i 6 derrotes abans de la cancel·lació de la temporada degut a la pandèmia  de la Covid-19.

Més de 300 partits

En les dues etapes com a entrenador, Svetislav Pesic ha dirigit un total de 322 partits oficials amb un total de 235 victòries. El seu palmarès  a la banqueta del Barça és d’una Eurolliga (2003), dues Lligues ACB (2003 i 2004), tres Copes del Rei (2003, 2018 i 2019) i dues Lligues Catalanes (2018 i 2019).