Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Pesquen un tauró de 7 metres de llarg a Llançà

Una embarcació de pesca ha capturat l’animal que pesa unes 5 tones. Estava mort abans de trobar-lo i ha estat remolcat de nou mar endins perquè no cabia a la confraria

El tauró pelegrí pescat a Llançà
El tauró pelegrí pescat a Llançà | ACN

 

 

Una embarcació de pesca d’arrossegament del port de Llançà (Alt Empordà) ha capturat un tauró pelegrí de mides excepcionals.  L’animal pesa 5 tones i fa una llargada d’entre 6 i 7 metres.

La captura de l’animal ha tingut lloc aquest dimecres quan l’embarcació es trobava de pesca al Golf de Lleó.  Quan els pescadors van aixecar les xarxes, es van adonar que hi havia el tauró mort, que va ser traslladat fins el port.

El tauró estava mort abans de ser pescat

Es dona la circumstància que el tauró ja estava mort quan els pescadors van aixecar les xarxes de l’aigua.  Com que no podien retirar-lo degut a les seves grans dimensions, van decidir remolcar-lo fins el port de Llançà, on el van treure de la barca amb l’ajuda d’una grua.

No obstant, la confraria no tenia espai suficient per guardar un exemplar de tauró d’aquestes dimensions, raó per la qual una embarcació va tornar a remolcar l’animal mar endins, on se’l va enfonsar.  

Un dels taurons més grans del món

Si ens fixem en les característiques del tauró pelegrí, comprovem que és una de les espècies de taurons més grans del planeta, després del tauró balena. És una espècie que es troba protegida, ja que es troba en perill d’extinció, i no és gens estrany trobar-lo en aigües mediterrànies.

Neda d’una manera molt més lenta que altres espècies de taurons, raó per la quan és molt vulnerable a la pesca, ja que en alguns punts del món se’l captura per aprofitar les seves aletes i òrgans, entre d’altres.

Aquest animal  se’l pot trobar a qualsevol part del món i acostuma a fer entre 6 i 8 metres de llargada, tot i que s’han arribat a trobat exemplars de fins a 12 metres. Aquests taurons s’alimenten de plàncton, peixos petits i invertebrats.