Imatge d'una terrassa de bar a la ciutat de Saragossa, amb una cambrera atenent dos clients

La Cambra de Comerç de Barcelona proposa el Govern reobrir els bars i els restaurants

Contemplen, fins i tot, fer tests als clients per tal d'evitar contagis

La Cambra de Comerç de Barcelona emetrà una proposta al Departament de Salut i al Procicat per tal que bars i restaurants puguin tornar a obrir, tal com ha avançat 'RAC1'. Així mateix, la proposta s'ha consensuat amb el mateix sector. Per fer-ho, però, s'han aplicat diverses mesures complementàries per tal d'evitar els contagis el més possible. Entre aquestes, hi ha l'obligatorietat de dur mascareta durant l'àpat, abans, després i també entre plat i plat. 

La proposta que la cambra farà arribar avui al Govern de la Generalitat planteja que cada establiment tingui un agent Covid, qui s'encarregarà de vigilar que es compleixin les normes. El president de la cambra, Joan Canadell, ha explicat la iniciativa a la cadena radiofònica, que ha estat feta per un equip de treball impulsat per la cambra amb el vistiplau del sector hostaler.

Aquesta mesura també preveu prioritzar l'ús de les zones reservades i que es facin servir per a famílies. En paral·lel, es planteja que, a més, es puguin posar mampares entre comensals en cas de ser famílies diferents. En referència a l'aforament, es limitaria de manera subjectiva, tenint en compte l'espai de cada local.

Proves PCR per als clients

La proposta de la Cambra de Comerç inclou una mesura que podria suscitar crítiques i que, alhora, suposaria una innovació. I és que els restaurants es podrien convertir en un punt per fer testos ràpids. En concret, proposen que a través d’acords amb les farmàcies més properes, els restaurants ofereixin als clients fer-se la prova abans d’entrar a dinar o a sopar.

Una incidència impossibilita sol·licitar l'ajuda al sector

El tancament de bars i restaurants a Catalunya ha suposat un cop molt dur per al sector de la restauració, com també a tots aquells establiments relacionats amb el món de l'estètica, que també han hagut de tancar portes per les noves restriccions. El Govern de la Generalitat va anunciar una partida d'ajudes de 40 milions d'euros per a tots els empresaris afectats, 1.500 euros per cadascun. Tanmateix, una incidència tècnica va impedir a tots els interessats a demanar l'ajuda en el primer dia que es podia demanar, el passat 28 d'octubre.

«Per una incidència tècnica». Aquest és el motiu que el departament d'Empresa va al·legar en el primer dia on cada empresari podia demanar una ajuda de 1.500 euros.