YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Petició desesperada de la família d'un nen de 10 anys ofegat en un estany a Catalunya

Consideren que hi va haver negligència i que no s'hi havia prohibit el bany tot i el perill

L'estany de les hortes de Santa Eugènia on es va ofegar un nen el 14 de juny del 2017
Consideren que hi va haver negligència i que no s'hi havia prohibit el bany tot i el perill | ACN


La família del nen de 10 anys que el juny del 2017 va morir ofegat a les hortes de Santa Eugènia ha presentat una demanda contra l'Ajuntament de Girona per responsabilitat patrimonial i li reclama 340.000 euros. La família, representada pel despatx Vosseler Advocats, considera que hi va haver negligència per part del consistori.

Al·leguen que no estava prohibit el bany a la zona quan van passar els fets i que, si ho estava, «no es trobava indicat». La via judicial arriba després que l'Ajuntament hagi tancat el procediment administratiu que va obrir arran de la reclamació de la família. 

Segons el despatx d'advocats que porta el cas, el consistori considera que no va tenir cap responsabilitat en els fets i per això ha decidit portar el cas als jutjats.  


Al·leguen que el bany «no estava prohibit» o, almenys, «no es trobava indicat»

El nen va morir el 14 de juny del 2017 ofegat quan es banyava en un dels estanys. Hi havia anat amb dos amics. La família argumenta que va acabar submergit en una zona humida i que «la profunditat i pendent el va agafar totalment desprevingut» i «sense possibilitat de sortir», perquè el material era altament lliscant. «En pocs minuts, va morir per asfíxia mecànica per broncoaspiració», remarquen. 


També recorden que les hortes són una zona d'aiguamolls artificials que formen part de l'Itinerari Girona Natura i que es tracta «d'un recorregut pla i fàcilment practicable i que es recomana, fins i tot, a persones amb mobilitat reduïda i cegues».


A més, asseguren que es tracta d'una zona molt «freqüentada per tota mena de col·lectius, especialment famílies, joves i gent gran que hi van a passejar, fer esport, passar el dia i, fins i tot, banyar-se». En aquest sentit, remarquen que el bany «no estava prohibit» quan el menor hi va anar amb els seus amics i que, «si ho estava, no es trobava indicat».

El nen va entrar a l'aigua i no en va sortir, segons els amics

El nen, d'uns deu anys, va morir ofegat un dimecres de juny del 2017 en un estany de les citades hortes de Santa Eugènia, caracteritzat per estar envoltat de molta vegetació que, per tant, en dificulta la sortida. El nen, veí de Girona i d'origen subsaharià, havia anat a banyar-se amb dos amics de quart de primària, veïns de Salt.

Els amics de la víctima van explicar que el nen havia entrat a l'estany i no havia sortit i que aleshores havien avisat la policia, prop de les vuit del vespre. Els Mossos d'Esquadra, els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Bombers i la Policia Local es van desplaçar aleshores immediatament al lloc dels fets. Es va començar una recerca del menor per part dels Bombers, que finalment acabaven trobant el cos del nen. En treure'l fora de l'aigua, se li van realitzar diverses maniobres de reanimació, però no es va poder fer res per salvar-li la vida. 


Comentaris

envia el comentari