YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Nova petició dels restaurants al Govern davant els possibles canvis per Setmana Santa

El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat ser informat de possibles canvis aquesta mateixa setmana per planificar bé la Setmana Santa

Una persona llegint un diari en una terrassa amb diverses persones caminant per davant
Nova petició dels restaurants al Govern davant els possibles canvis per Setmana Santa | Cedida

El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat aquest dilluns que es recuperi l'horari de tarda i nits als bars i restaurants per poder servir sopars i «recuperar una certa normalitat» en les hores de lleure. Per altra banda, l'associació denuncia que durant les últimes setmanes ha detectat «un auge molt preocupant» dels 'botellons' i argumenta que «no té sentit mantenir les restriccions quan no s'és capaç de fer-les complir». 

Exigeix al Govern que informi dels canvis aquesta setmana

En aquest sentit, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, exigeix al Govern que informi «aquesta mateixa setmana» de possibles canvis en les restriccions perquè el sector pugui planificar i acceptar reserves per al cap de setmana del Diumenge de Rams, del 27 al 28 de març.

En el mateix comunicat, el gremi ha volgut recordar les paraules que han pronunciat els últims dies la portaveu el Govern, Meritxell Budó, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, els quals s'han mostrat partidaris d'ampliar els horaris de la restauració. «La pregunta és obligada: qui el Govern està en contra? Amb quins arguments?», es pregunta l'associació.

Budó també aposta per reobrir la restauració al vespre

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, creu que ja és hora de posar sobre la taula la possibilitat de reobrir els bars i restaurants en l'horari de vespre-nit per poder oferir sopars. En una entrevista a 'Ràdio 4 i La 2', Budó ha defensat que «ara ja és moment de donar aire a la gent i als negocis». 

Segons la portaveu de l'executiu, en els pròxims 15 dies s'ha de planificar la desescalada i l'horari de la restauració és un dels temes a tractar. Això podria comportar allargar el toc de queda fins a les 23 hores per poder sopar fora de casa. Budó dona per fet que en 15 dies no decaurà la mobilitat entre comarques «si no hi ha un daltabaix», però descarta que es pugui posar en marxa l'oci nocturn.

Budó ha afirmat que poder sortir a sopar fora de casa és una de les mesures que s'han de començar a posar sobre la taula després d'una tendència a la baixa lenta però ja «molt consolidada» de la incidència de la covid-19. I dona de marge els pròxims 15 dies de vigència de les normes que entren en vigor aquest dilluns per planificar de quina manera es pot avançar en la desescalada. 

Així doncs, amb l'horitzó del 29 de març, just a l'inici de la Setmana Santa, Budó planteja valorar mesures com allargar l'horari de la restauració i, de retruc, que el toc de queda sigui a les 23 hores, una hora més del que és actualment.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari