Ascó

Els Pets, els Catarres i l'actuació dels Xiquets de Reus, atractius de la Festa Major d'Ascó

Durant cinc dies, entre el 14 i el 18 d'agost, Ascó viurà una Festa Major plena d'actes variats

Ascó celebra la pròxima setmana, entre el dimecres 14 i el diumenge 18 d'agost, la Festa Major d'estiu, amb cinc dies d'activitats i festes per a tots els públics i un programa ple d'actes entre els quals destaquen els concerts de festes, on enguany actuaran els Pets, els Catarres, Hotel Cochambre i la Loca Histèria; la diada castellera amb la participació dels Xiquets de Reus  o la Festa del Riu amb la sisena edició de la Birra Nàutica.

Els Catarres enceten la Festa Major

El dimecres, 14 d'agost, el tradicional repic de campanes i l'enlairada de coets anunciaran l'inici de la Festa Major a les dotze del migdia. Una hora més tard, a la una, es farà la reemissió per Vídeo Ascó Televisió del magazín d'entreteniment especial 'Preparats per a la festa', que s'haurà emès el dia anterior a les vuit del vespre. Ja a la tarda, com és tradicional, se celebrarà la cercavila, el ball en honor de les Pubilles i els Hereus i el pregó de Festa Major.

Imatge d'un dels actes populars a la Festa Major d'Ascó l'any passat.
Imatge d'un dels actes populars a la Festa Major d'Ascó l'any passat. | Ajuntament d'Ascó
 

A la nit, el ball amb l'orquestra Swing Latino precedirà l'acte estrella del primer dia de Festa Major,  el concert dels vallesans Els Catarres, que actuaran a la una de la nit a la Carpa del carrer Joan XXIII. Després del seu concert, a dos quarts de tres, continuarà la festa amb la Disco Ibiza Electronic Dance, i finalment, a les quatre de la matinada, la xaranga La Mosca Negra i els inflables aquàtics tancaran la jornada.

El dijous arriba l'actuació dels Xiquets de Reus

El dijous no hi haurà temps pel descans, ja que des de bon matí hi haurà activitat amb la cercavila de l’Associació Cultural pel Foment de la Jota d'Ascó i l'exposició de grafitis. Després de la missa en honor a l'arcàngel Sant Miquel, patró de la vila, els Xiquets de Reus actuaran en la diada castellera  que se celebrarà a la plaça de l'Església. A la tarda, els actes més destacats seran el partit entre els veterans del F.C Ascó i el Nàstic de Tarragona i el Torneig de Pàdel, i a la nit, el concert dels Hotel Cochambre.

Els Pets presentaran el seu nou disc, 'Som', a Aascó, el dissabte 17. | Judit Sabaté

 

L'endemà, divendres, al matí se celebrarà la missa en honor a Santa Paulina, les curses de natació i el concurs de Tir al Plat. A la tarda arribarà un altre dels actes més esperats, la Festa del Riu, que en acabar seguirà amb la ruta de bars, la Birra Nàutica, amenitzada per la Xaranga Tarorata. Més tard, l'orquestra Metropol i la Loca Histèria posaran música a la nit, que acabarà amb la Disco Imagina Ràdio Estiu.

El dissabte al matí serà el torn d'activitats esportives com el Torneig de Petanca, les curses pedrestes i el concurs de pesca infantil.  Més tard, serà l'hora dels espectacles familiars i de màgia, i finalment,  arribarà l'esperat concert dels Pets, que actuaran en benefici de la campanya solidària «Petits valents de la Ribera d'Ebre», que busca fons per la investigació i el tractament del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Imatge de la tarda de jocs tradicionals que Ascó ha recuperat d'anys anteriors a la plaça de l'Església.
Imatge de la tarda de jocs tradicionals que Ascó ha recuperat d'anys anteriors a la plaça de l'Església. | Biel Pubill

 

El diumenge, el darrer dia de Festa Major, se celebrarà el Ball de vermut amb l'actuació de Malambo's. Més tard, els mariachis Los Charros del Mediterráneo cantaran a la residència d'avis, i mentrestant, els carrers de la població veuran passar la xaranga. Per acabar,  al Casal se celebrarà el Tribut musical i audiovisual al Rei Lleó, i a la nit, els focs d'artifici aeroaquàtics i el ball de fi de festa tancaran la Festa Major.