Els Pets versionen «Hospital del Mar» per dedicar-la a sanitaris i pacients de coronavirus

Els de Constantí han publicat el vídeo a les xarxes socials

Són desenes —o centenars— els músics que, aquests dies, estan utilitzant les xarxes socials, bé per animar el seu públic durant el confinament o bé per aportar el seu granet de sorra en la lluita contra el coronavirus. Malgrat el cru escenari per a la indústria musical que els espera en els pròxims mesos, els artistes continuen presents.

Els Pets han volgut fer un petit homenatge a totes aquelles persones que estan a primera línia en aquesta crisi contra la Covid-19, especialment als professionals sanitaris i als pacients que estan ingressats i a les seves famílies, així com a aquelles persones que malauradament han perdut algun ésser estimat per culpa de la malaltia. Ho han fet de la millor manera que saben: fent música. Els constantinencs han versionat, en acústic, la cançó «Hospital del Mar», que originalment forma part del disc ‘Respira’ (Discmedi, 2001).

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Arran d'una situació personal que va emocionar Lluís Gavaldà

«La idea va sorgir de manera inesperada», explica Lluís Gavaldà a TarragonaDigital. «Vaig rebre un missatge on se m’explicava una situació personal que em va emocionar. Una filla em demanava un petit vídeo per la seva mare, que està ingressada a l’hospital amb Covid-19. M’explicava que feia dos anys es va trobar la mare amb un infart i el seu germà en coma. La cançó que els cantava com un mantra a tots dos mentre els vetllava era 'Hospital del mar', i miraculosament tots dos se'n van sortir».

Gavaldà confessa que, fins ara, li «feia recança fer alguna cosa així de cara a tothom, per no semblar oportunista», però que «estava clar que aquest era un cas que demanava treure'm totes les manies». Explica que un cop va començar a cantar, va sorgir una versió diferent, més pausada, «suposo que amarada per l'estat d'ànim que vivim aquests dies». Quan ho va proposar a la resta de membres del grup, la reacció va ser «generosa i immediata».

Els de Constantí han publicat la cançó a les seves xarxes socials, amb un vídeo on es poden veure els músics tocant i cantant la cançó des de casa seva. Lluís Gavaldà —des de Saint Albans, ciutat anglesa on viu des de fa uns anys—, Joan Reig, Falin Cáceres, Joan-Pau Chaves, Jordi Bastida, Marcel Cavallé i Vidal Soler han gravat el seu tros de cançó i el resultat és aquesta versió acústica acompanyada d’imatges quotidianes dels músics i dels paisatges de Saint Albans i Constantí, des de casa.


Comentaris

envia el comentari