Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marge amb cartell a Puigpelat

El Pi de Puigpelat, un nou punt de trobada de les rutes senyalitzades de l'Alt Camp

Els senders homologats que passen pel terme municipal estaran representats en les banderoles amb les marques de GR, PR i SL

Puigpelat ha finalitzat la senyalització direccional  dels camins més representatius del terme municipal. Es tracta d'una acció inclosa en el projecte comarcal «Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra».

Ara, els conjunts d’indicadors contemplen totes les direccions possibles des del lloc on estiguin situats i en ambdós sentits. En les banderoles  s’indiquen els pols de destí i també la possibilitat de connexió amb altres camins que es troben seguint el vial. Això té, per finalitat, donar una visió global de xarxa i facilitar-ne la mobilitat dels usuaris.

Així, els itineraris senderistes homologats que passen pel terme municipal estan representats en les banderoles amb les marques de GR, PR i SL i amb la matrícula que correspongui a cada sender. Els tres itineraris proposats pel Grup Excursionista Camp de Tarragona també s’incorporen a les banderoles mitjançant un color i el nom de la ruta, en un únic sentit de la marxa seguint les agulles del rellotge,

El nom de les 3 rutes recomanades són la Ruta de les Esplanes, la Ruta de la Clota del Marquès i la Ruta de les Esquadres de l’Hospitalet.

Cartell de color groc
Imatge d'un dels nous cartells | Albert Oliva

Una gran zona de passeig

L'actuació forma part de les actuacions que van començar amb les obres de remodelació de l'entorn de la Bassa Vella  i del  Pi de Puigpelat. En conjunt, «han aportat un gran atractiu turístic al municipi i donen més valor a la resta del seu patrimoni cultural i monumental», expliquen des del Consell Comarcal.

Es van iniciar a finals de 2019, i ara deixen una gran zona de passeig per a vilatans i visitants. Es tracta d'un espai magnífic per al futur centre d'interpretació a l'aire lliure de les construccions de pedra seca.

La zona també s'ha convertit en un punt de pas obligat de moltes rutes i excursions per la comarca de l'Alt Camp. De fet, és un  punt de connexió  de diversos camins importants que creuen el territori.