Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus

Pic de coronavirus des de l'inici dels brots: 48 nous positius a les comarques de Tarragona

La demarcació acumula 2.921 contagis des de l'inici de la pandèmia

Els nous contagis de coronavirus comencen a ser preocupants a la demarcació de Tarragona. El nou balanç de Covid-19 del Departament de Salut ha establert un pic elevat des que han sorgit els primers brots a les comarques tarragonines. El Departament de Salut ha confirmat 48 nous casos positius de coronavirus en les últimes hores i, en concret, a la regió sanitària del Camp de Tarragona n'hi ha hagut 29  positius de Covid-19, mentre a la de les Terres de l'Ebre, se n'han registrat 19  contagis. Des de l'inici de la pandèmia, s'han reportat 2.921 positius acumulats a la regió de Tarragona, 2.443  al Camp i 478 a l'Ebre.

Aquest divendres, pel que fa a les defuncions, Salut n'ha registrat dues a dins del balanç, en concret, a les Terres de l'Ebre, i ja s'han inclòs les quatre defuncions a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa. Ara mateix, segons el balanç, són 450 les víctimes mortals totals per Covid-19 a casa nostra —400 a Tarragona i 50  a l'Ebre—, entre els casos sospitosos i confirmats.

Pel que fa a les altes hospitalàries, se n'ha registrat una de nova. Fins avui, el conjunt de pacients que han superat la malaltia als centres mèdics tarragonins s'enfilen fins als 1.282, 1.153 al Camp de Tarragona i 129 a les Terres de l'Ebre.

Hi ha 332 defuncions testades  

Ara mateix, són 332 les persones que han mort per coronavirus confirmat a les comarques de Tarragona. Ara bé, si se sumen els casos positius i els sospitosos, la xifra s'eleva fins a les 450 víctimes. En relació amb les residències, les xifres es mantenen estables, amb 498 positius confirmats acumulats, 88 defuncions per Covid-19 testades —86  al Camp i 2 a l'Ebre— i un total de 42 morts derivades de possibles contagis.

La darrera taula de dades facilitada per Salut és la següent:

 • Casos positius confirmats per prova diagnòstica PCR i test ràpid: 2.443 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 478 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos positius confirmats de residents a residències: 474 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 24 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions als centres hospitalaris i sociosanitaris (casos positius i sospitosos): 257 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 27 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a residències: 122 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 8 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a domicilis: 12 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 9  a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions no classificades: 9 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 6 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Altes hospitalàries: 1.153 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 129 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals: 400 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 50 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals de casos positius: 314 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 18 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals de casos sospitosos: 86 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 32 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències: 122 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 8 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències (casos positius): 86 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 2 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències (casos sospitosos): 36 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 6 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.