Rahola

Pilar Rahola torna a perdre els papers: «Quines barbaritats!»

Ha titllat «d'indignant» les paraules de Abel Caballero, alcalde de Vigo, sobre l'independentisme

El programa 'FAQS' de TV3 rebia ahir la visita d'un dels membres del PSOE més de moda, l'alcalde de Vigo, Abel Caballero. Encara que darrerament és més conegut per les llums de nadal de la seva ciutat, cal recordar que és un polític i per això, en ser preguntat per l'independentisme, no va tenir cap problema en opinar obertament. 

Les seves paraules van generar la indignació d'una de les tertulianes habituals, Pilar Rahola, que no era el primer cop que carregava durament contra un destacat socialista. I és que el polític gallec va admetre que «amb el secessionisme no vaig a prendre ni cafè» i que els «155 el van forçar els secessionistes».

També opinava que no és acceptable fer una amnistia pels líders independentistes empresonats però que «si l'independentisme demana que s’inverteixi en alguna zona, es pot estudiar». Rahola va reaccionar a aquestes paraules amb contundència: «M’ha semblat indignant tota l’entrevista. M’he posat com una moto perquè ha dit una quantitat de barbaritats». 

Repte a un debat cara a cara

La periodista no dubtava en demanar un enfrontament en persona amb Caballero per rebatre afirmacions com aquesta: «Ha dit que l’autodeterminació és un concepte del segle del segle XVIII. Però si tot Europa està feta de noves nacions sorgides al segle XX». «El vull aquí. Vull un cara a cara amb l’Abel Caballero», afirmava una Rahola acalorada.

Finalment, l'acusava d'haver parlat amb «menyspreu» i «autoritarisme» de l'independentisme. «Ens utilitzen com si fóssim els tontos útils: Como el PP no se abstiene, pues mira, con estos. Què s’han cregut?», sentenciava. 

També et pot interessar...