Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

PIMEC reivindica el vot electrònic en el procés electoral a cambres de comerç

L’entitat s’ha mostrat sorpresa davant el recurs presentat per un elector contrari al vot electrònic

Font del Centenari a Tarragona
PIMEC reivindica el vot electrònic en el procés electoral de les cambres de comerç. Foto d'arxiu de la Cambra de Comerç de Tarragona   | Miguel Cabrerizo

 

PIMEC s’ha mostrat sorpresa davant del recurs contenciós administratiu presentat per un elector amb l’objectiu d’impugnar el règim electoral  de les cambres de comerç catalanes. En aquest sentit, l’entitat ha reivindicat el vot electrònic, a més de creure que la denúncia només respon als interessos d’un reduït col·lectiu contraris a aquest tipus de votacions.

Debat entorn de les votacions a les cambres de comerç

Un elector ha presentat un recurs contenciós administratiu contra PIMEC, amb l’objectiu d’impugnar el mètode d’elecció a les cambres electorals catalanes. Davant la sorpresa d’aquesta denúncia, es pensa que només respon als interessos d’un reduït col·lectiu, els quals són contraris al vot electrònic amb l’únic objectiu de  seguir mantenint la seva quota de poder  a les cambres de comerç del territori.

Per aquest motiu, des de PIMEC s’ha reivindicat la utilització del vot electrònic en el procés electoral a cambres, perquè facilita la participació de les pimes i autònoms, a més d’atorgar seguretat, control i transparència en el procés electoral a cambres. Tanmateix, l’entitat manifesta que el vot electrònic permet que els vocals del ple ho siguin mitjançant sufragi universal, lliure, directe i secret. A més, fa temps que PIMEC demanava un canvi en el procés electoral, ja que es tracta d’un sistema d’elecció obsolet i arcaic, el qual ha comportat una participació històricament baixa en els comicis.

Les empreses controlaran una tercera part del ple de les cambres

PIMEC explica que una tercera part de les cambres de comerç catalanes estaran ocupades per les empreses, les quals realitzin una major aportació econòmica voluntària. Aquest fet, previsiblement, farà que la majoria d’elles seran grans empreses. En  aquest sentit, és especialment important per garantir un procés electoral democràtic i la participació de pimes i autònoms, els quals representen el 99,8% del teixit empresarial català.