Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lateral d'una furgoneta de Correus amb una estelada pintada, els logotips tapats i la frase 'ull per ull' escrita

Desagradable sorpresa aquest matí als vehicles i oficines de Correus a Tarragona

La campanya, segons s'anuncia per Telegram, ha afectat municipis d'arreu de Catalunya

Lateral d'una furgoneta de Correus amb una estelada pintada, els logotips tapats i la frase 'ull per ull' escrita
Imatge d'una de les furgonetes de Correus a Tarragona | Cedida

Furgonetes i oficines de Correus d'arreu de Catalunya han aparegut, aquest matí, plenes de pintades, des d'estelades fins a parts del logotip de l'empresa tapades. Segons s'ha difós a través d'un canal de Telegram anomenat L'Estaca, es tracta d'una campanya orquestrada per «repartir cartes per la independència». Les oficines i vehicles de Tarragona ciutat s'han vist afectades, com també a Móra d'Ebre, Móra la Nova, Benissanet, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre o Amposta.

Furgoneta de Correus de Tarragona amb els logotips tapats amb esprai i una estelada al lateral
Diversos vehicles de l'empresa s'han vist afectats per les pintades | Cedida

El missatge que acompanya la galeria d'imatges difosa per telegram és el següent: «Aquesta matinada la companyia estatal “Grupo Correos” ha repartit Cartes per la Independència arreu de Catalunya. N’hem llegit una. Diu: Malgrat tot, avancem!! Independència!! Salut i República». Es desconeix qui hi ha implicat en aquest col·lectiu, però segons es pot comprovar al seu canal de Telegram, el passat mes de desembre ja va dur terme campanyes de boicot a diferents radars de trànsit tapant-los amb enganxines i cartells.

Furgoneta de Correus amb la corona del logotip i part del nom tapat amb un esprai
En alguns casos s'ha tapat la corona del logotip i part del nom | Telegram L'Estaca

En el cas de les pintades a Correus, en alguns casos han consistit en estelades a les parets de les furgonetes o de les oficines. En altres, s'ha volgut tapar la corona del logotip de l'empresa estatal i les tres primeres lletres del seu nom, de manera que només es pogués llegir reos, és a dir reus, presos. En altres poblacions, aquestes dues accions també s'han acompanyat de pintades en contra de l'article 155.