Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Mural església de Santa Coloma de Queralt

L’església de Santa Coloma de Queralt a la recerca de la llibertat: Minguell pinta un mural de 100 m2

Es tracta d’una obra que reivindica la pintura al fresc com una tècnica mil·lenària

Tot i ser un temps fosc i trist, l’església de Santa Coloma de Queralt s’ha omplert de colors. Josep Minguell  ha pintat un mural  al fresc, de més de 100 metres quadrats, en una de les capelles d’aquesta parròquia de la Conca de Barberà. L’artista va començar el projecte fa uns mesos, en plena pandèmia, i amb la seva obra pretén reivindicar la pintura mural al fresc com una tècnica pictòrica mil·lenària.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

En aquest sentit, la creació colomina representa el patiment humà, la recerca de la llibertat i la resurrecció de Jesús. També hi ha dibuixades escenes de l'Apocalipsi i la imatge de Santa Coloma i, segons l’artista, «en aquest període de pandèmia l'art ens porta a una introspecció i és un refugi pels artistes i persones, que ens porta al món interior, un món que enriqueix i que ens pot obrir molta esperança».

El patiment humà d’un camp de concentració

En l’obra de Minguell, en una de les parets principals hi ha representat un grup de persones que surten caminant d'un camp de concentració. D’aquesta manera es representa el patiment humà i l'esperança, perquè aquestes figures simbolitzen la recerca de la  llibertat. A l'altre costat, el pintor ha reproduït la figura de Jesucrist en el moment de la resurrecció. «És la resposta al patiment humà», explica.

Josep Minguell
Josep Minguell té una trajectòria de 25 anys amb aquesta tècnica pictòrica | ACN

Pel que fa a les parts superiors, també hi ha dibuixat escenes relacionades amb l'Apocalipsi i temes propis del municipi, com ara la imatge de Santa Coloma, de la població o de Minerva, entre altres.

25 anys pintant al fresc

Josep Minguell fa 25 anys que és especialista en pintura mural al fresc i, en aquest sentit, ha esdevingut un dels pocs artistes d'arreu del món que practiquen aquesta tècnica pictòrica mil·lenària que s'aplica als interiors dels edificis. Ha pintat 46 conjunts arquitectònics entre els quals destaquen els del temple tarragonins de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega, la capella del Sagrat Cor de Solivella, l'església de l'Espluga Calba o el retaule major de l’església Sant Joan de Reus.