El jutge vol confirmar si la DGT va comunicar a Piqué la pèrdua de tots els punts

El Jutjat d'Instrucció 27 de Barcelona ha obert diligències contra el jugador blaugrana per un delicte contra la seguretat viària

Gerard Piqué amb la samarreta del Barça
Gerard Piqué amb la samarreta del Barça | CatalunyaDiari.cat

El jutge instructor de la causa oberta contra Gerard Piqué per conduir sense punts ha sol·licitat a la Direcció General de Trànsit (DGT) que li expliqui com va comunicar al futbolista aquesta pèrdua de punts. El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 27 de Barcelona vol confirmar que aquesta comunicació es va fer de manera personal, tal com recull la llei.  

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), han confirmat que el tribunal ha obert diligències al jugador blaugrana com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, després que la Guàrdia Urbana el denunciés aquest divendres. El jutge esperarà a rebre una resposta de la DGT, abans de continuar amb la investigació i citar a declarar a Piqué.

Piqué va ser aturat divendres a la tarda per la Guàrdia Urbana

Els fets pels quals el futbolista del Barça podria ser processat van tenir lloc aquest divendres 31 d'agost als carrers de Barcelona. Concretament, al barri de l'Eixample, una patrulla de la Guàrdia Urbana va aturar el vehicle que conduïa Gerard Piqué i va demanar al futbolista que li ensenyés la seva documentació. 

Va ser llavors quan, després de fer les indagacions necessàries, els agents van detectar que la parella de la cantant Shakira conduïa sense cap punt en el seu carnet i van procedir a denunciar-lo per aquest fet. Piqué hauria perdut els punts a causa de diferents infraccions de trànsit. 

S'enfronta a presó, una multa o treballs per la comunitat

La infracció comesa pel futbolista català suposa un delicte penal, concretament un delicte contra la seguretat viària que pot tenir greus conseqüències per un dels capitans del Futbol Club Barcelona, un cop passi a disposició judicial.   

Gerard Piqué podria enfrontar-se a una pena de presó de fins a 6 mesos, la qual podria complir si així ho determina el jutge instructor. A més, la llei indica que pot ser sancionat amb una multa que supera els 288.000 o obligat a fer treballs en benefici de la comunitat durant 90 dies.

El jugador també haurà d'entregar el seu carnet a la Direcció Provincial de Trànsit i no es podrà posar al volant durant 6 mesos. Transcorregut aquest temps, haurà de fer un curs de sensibilització i reeducació viària per poder tornar a conduir. 


Comentaris

envia el comentari