IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El pla de Canàries per no sortir tots alhora podria arribar també a Catalunya

A falta de la supervisió del govern, l'Executiu canari espera poder executar a partir del 27 d'abril

Turistes passejant per les platges d'Adeje (Tenerife) i amb mascaretes el 28 de febrer del 2020
El pla de Canàries per no sortir tots alhora podria arribar també a Catalunya | CatalunyaDiari

El president de les Illes Canàries, Ángel Víctor Torres, va proposar aquest divendres 24 d'abril un pla de desconfinament territorialitzat per a les illes que rau en quatre fases, sortint al carrer en dia parell o imparell segons el número de l'edifici en què cadascú visqui.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aquesta mesura s'implantaria per a tota la població, menys en els nens i els més grans, que podran sortir cada dia tot i que en horaris diferents per no coincidir i generar més risc de contagi.

Al costat del portaveu del Comitè Científic que assessora l'Executiu regional, Luis Serra, el president va donar a conèixer els detalls de la proposta que s'ha acordat en el Comitè de Gestió d'Emergència Sanitària canari i que es va presentar la tarda d'aquest divendres davant el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut perquè fos ser valorat. Uns plans que, en cas de ser aprovats i posats en pràctica a la comunitat, podrien acabar saltant a la resta de territoris, sempre seguint les directrius que doni el govern espanyol i les autoritats sanitàries.

Així seria la primera fase a Canàries

Per a la primera fase del pla, els nens i adolescents fins a 14 anys podrien sortir de 15.00 a 19.00 hores atenent les precaucions habituals, mentre que les persones més grans ho farien en horari matinal, entre les 11.00 i 13.00 hores.

Per a la resta de ciutadans, el pla proposa sortides al carrer en dies parells o imparells segons el número del carrer on es visqui, menys a les illes de La Graciosa, la Gomera i El Hierro, on es podrà sortir cada dia.

Pel que fa a l'exercici físic, es permetria realitzar passejos de 05.00 a 09.00 hores i de 20.00 a 23.00 hores a menys de dos quilòmetres de casa, excepte per a realitzar activitats com córrer i anar en bicicleta, que serien quatre quilòmetres i portant mascaretes en els llocs tancats.

Canàries és la regió espanyola amb menor incidència de coronavirus

El pic de mortalitat a les Illes va arribar el 26-27 de març, motiu pel qual el president canari va insistir en el fet que es donen les condicions idònies per iniciar el desconfinament. «Qualsevol pas que donem farà que puguem anar a millor, però si cal fer passos enrere, es faran», va apuntar Torres.

A més, Torres ha recordat que Canàries és la regió espanyola amb menor incidència de la Covid-19 i en els últims 15 dies hi va haver dotze casos per cada 100.000 habitants, quan el Ministeri de Sanitat afirma que hi ha d'haver 20 casos com a mínim perquè tingui lloc el desconfinament. 

«Arribat aquest moment, Canàries presenta una sèrie de dades que fan que, des del punt de vista sanitari, es proposi una alternativa perquè puguem desconfinar la població que ha de ser aprovada pel govern d'Espanya i que no és definitiva», va finalitzar la seva presentació el president canari.


Comentaris

envia el comentari