Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El passat dilluns, el Consell d'Alcaldes de la comarca va validar el Pla Estratègic de Desenvolupament de la Conca de Barberà 2018-2025.

Els alcaldes validen el pla estratègic de la Conca pel període 2018-2025

L’economia, el territori i les persones són les tres grans línies estratègiques del document

El passat dilluns, el Consell d'Alcaldes de la comarca va validar el Pla Estratègic de Desenvolupament de la Conca de Barberà 2018-2025.
El passat dilluns, el Consell d'Alcaldes de la comarca va validar el Pla Estratègic de Desenvolupament de la Conca de Barberà 2018-2025. | CCCB

 

El Pla Estratègic de Desenvolupament de la Conca de Barberà 2018-2025 s'ha gestat en un llarg procés que tenia com a finalitat última donar la possibilitat de participar-hi i de fer aportacions a tots els sectors, entitats o fins i tot persones de la comarca.

Aquest procés es va començar a cloure el passat dilluns, quan el Consell d'Alcaldes de la comarca va dictaminar-lo favorablement, i finalitzarà definitivament el proper dia 25 amb la seva aprovació per part del ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. 

El Pla Estratègic de la Conca es revisarà anualment

Tot i això, i segons expliquen des de l’ens supramunicipal, el Pla Estratègic «es revisarà anualment  per anar-lo adaptant a les circumstàncies de cada moment i fins i tot per incorporar-hi aquelles propostes o esmenes que es considerin adients per assolir els objectius generals».

250 actuacions pel desenvolupament socioeconòmic de la Conca

En el document final aprovat aquest dilluns es proposen al voltant de 250 actuacions que es consideren necessàries per al desenvolupament socioeconòmic de la Conca de Barberà fins al 2025.

Els objectius generals que es marca el pla són: canviar la tendència demogràfica de la comarca, millorar l'autoconeixement i estima de la mateixa de tota la ciutadania, impulsar una economia dinàmica en la que treballin persones amb residència a tota la comarca, promoure polítiques que posin en valor el paisatge i la qualitat ambiental, millorar els serveis públics i l'atenció a les persones, fer de la Conca de Barberà un destí turístic que destaqui per la qualitat de la seva oferta cultural I tenir un relat comú.

Tres grans línies estratègiques 

L’economia, el territori i les persones són les tres grans línies estratègiques del pla, les quals es desenvolupen en 67 accions, que apleguen un total de gairebé 250 actuacions a portar a terme.