YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La gran notícia que ha donat avui mateix el Govern als treballadors de Catalunya

Des d'avui es posa en marxa una nova línia d'ajuts econòmics a alguns dels col·lectius més afectats per la pandèmia

Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro
Nova línia d'ajuts a alguns dels col·lectius més afectats per la pandèmia   | Pixabay

Aquest dilluns s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les noves línies d'ajuts directes per als sectors i col·lectius més afectats per les restriccions anticovid-19. Aquest nou pla del Govern consistirà a injectar un total de 618 milions d'euros a autònoms, microempreses i petites empreses i treballadors en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

La primera línia d'actuació va destinada a microempreses, petites empreses i cooperatives amb treballadors en situació d'ERTO. Aquesta estarà dotada de 208 milions d'euros i és gestionada per la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. Segons les bases publicades al DOGC, la línia s'obrirà el dilluns 15 de febrer i pretén cobrir els 104.000 treballadors amb expedient que es calcula que hi ha en aquestes empreses.

La segona part del pla va destinada directament als treballadors. Tal com ha publicat el DOGC, aquesta línia d'ajuts és gestionada per la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i està dotat amb 385 milions d'euros. D'aquests, 105 milions tenen com a objectiu ajudar els treballadors amb baixos ingressos que es troben en situació d'ERTO o amb contracte fix discontinu amb dret a prestació extraordinària, mentre que 280 milions aniran destinats als treballadors autònoms. 

Aquests ajuts es van anunciar el passat 25 de gener en una roda de premsa i es financen gràcies a l'increment de 1.800 milions d'euros dels pressupostos prorrogats de la Generalitat del 2021.

Quan es podran demanar els ajuts?

Segons la informació publicada al DOGC, els ajuts a microempreses, petites empreses i cooperatives, i a treballadors en ERTO es podran sol·licitar a partir del dilluns 15 de febrer, mentre que els ajuts a autònoms es podran sol·licitar a partir del divendres 19 de febrer.

Petit relaxament de les mesures

La nova línia d'ajuts del Govern s'ha fet pública el mateix dia que el país viu una lleugera obertura de les mesures restrictives per combatre la pandèmia de coronavirus. Els principals canvis afecten la restauració, que podrà allargar una hora  els torns d'esmorzar i dinar (de 7.30 a 10.30 hores i de 13.00 a 16.30 hores); als gimnasos, que podran reobrir l'interior amb un aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones; i les llibreries, que s'equiparen als equipaments culturals i no estaran subjectes a les restriccions del comerç. Un altre canvi que afecta a tothom és el canvi de confinament, que passa de municipal al comarcal. A més, en el primer curs dels graus universitaris es permetrà la docència teòrica presencial.

La vigència de les noves mesures és de dues setmanes, però poden ser prorrogades, i la resta de restriccions vigents es mantenen. Tot i la relaxació, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. A més, el comerç que no sigui essencial, seguirà sense obrir els caps de setmana.


Comentaris

envia el comentari